Ceferiştii au devenit mineri! Foştii campioni cu Rapid repun oraşul pe harta fotbalului

Cristi Dulca Rapid
Cristi Dulca, fundaş de fier la Rapid

Au scris istorie la Rapid, acum merg să resusciteze fotbalul într-un oraş cu tradiţie! Fosta ACA Șirineasa s-a rebrenduit în ACS Energeticianul odată cu promovarea în Liga 2 și s-a mutat la Petroșani, în fieful minerilor. Noua echipă a început sezonul din Liga a 2-a cu un entuziasmant 4-0 în fața Luceafărului din Oradea și Petroșaniul speră să revină în primul eșalon după 12 ani de suferință. După ce a învins de 2 ori cancerul, Cristi Dulca, căpitanul Rapidului în era Mircea Lucescu, vrea să reînvie spiritul de luptă al “minerilor” la Petroșani. Teren pe care se câștiga greu pe vremuri.

Doar 1.000 de oameni au venit la primul meci după seceta fotbalistică

Iar dacă nici acum, atunci când? Nu mai există forța de altădată a minerilor, dar există totuși o scânteie fotbalistică în Vale pe care Cristi Dulca crede că o poate transforma în incendiu. Deocamdată au venit la meci până în 1.000 de oameni. Dar antrenorul e convins că oamenii din oraș vor îmbrățișa în totalitate noua echipă. Ca și când ar fi Jiul lor reînviat pentru a participa la cea mai tare ligă secundă de după 1990. Și nu e singur! Fostul internațional și-a adus alături oameni care știu cum se face treaba.

Amintiri triste pentru Rapid din oraşul Petroşani. Perjă şi Dică, martori!

În prima etapă a sezonului 2018-2019 i-au stat alături directorul sportiv, Emil Dică, câștigător a două Cupe ale României cu Rapid, și directorul executiv, Dănuț Perjă, campion al României și sfert-finalist de Cupă UEFA, tot cu giuleștenii, scrie fanatik.ro. Practic, trei grei din istoria Giuleştiului sunt decişi să îşi pună toată priceperea în slujba unui oraş în care fotbalul a murit de mult. A murit cam la acel 3-0 la masa verde cu Rapid, în 2006. Când Daniel Niculae, Vasile Maftei, Marius Constantin, Romeo Stancu şi Dani Coman. Ce paradox, ce ironie… Dică şi Perjă făceau parte atunci din echipa Rapidului. Roata s-a întors, dar nu cu aceeaşi unitate de măsură. Poate că această infuzie vişinie va crea un oraş mai bun. Fotbalistic vorbind!