Burcă a spus totul! Adevărul este neverosimil: „susținere morală!”

Ovidiu Burcă
Ovidiu Burcă a lucrat și cu Valerii Moraru

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

FCRB va debuta în noul sezon al Ligii a 3-a sâmbătă, de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport 3. Împotriva celor de la Progresul Spartac. Dar până atunci va susţine o conferinţă de presă, vineri, Victor Angelescu, cel care deţine 40 la sută din acţiunile noii societăţi şi care are un plan pe 10 ani! Prezent în studioul Digi Sport Matinal, fostul jucător Ovidiu Burcă, acum unul dintre acţionari, a dezvăluit bugetul de care se va bucura echipa în tentativa de a promova în liga a II-a.

Salarii faraonice la FCRB din juma’ de million buget?!

„Bugetul este undeva la un milion de euro, dar în aceşti bani intră şi suma pentru care s-a achiziţionat marca (n.r. 406.800 de euro + TVA). Salariile jucătorilor sunt confidenţiale, dar pot spune că dacă, pe vremuri, la Rapid, fotbaliştii au avut de suferit din acest punct de vedere, acum lucrurile nu mai stau aşa. Sperăm să nu mai există cazuri în care cei care luptă pentru echipă să fie mângâiaţi pe cap şi să li se ceară înţelegere”, a afirmat Burcă.

Practic acțiunile se dau pe… promisiuni!

Victor a preluat 40 de sută din acţiuni, dar nu a plătit pentru ele. Ci a prezentat un plan de investiţii pentru următorii 10 ani. La fel vor fi cedate şi celelalte acţiuni pe care noi le avem. Nu le vom vinde, ci vor fi preluate de oamenii de afaceri care se angajează să investească o sumă de bani”, a mai precizat Burcă. Alături de acesta, acţiuni mai deţin avocatul Andrei Nicolescu şi Adrian Olariu.

Primarul susține… moral!

Legat de colaborarea cu Primăria Sectorului 1, mai ales că primarul Dan Tudorache nu scapă niciun prilej de a-şi asocia numele cu proiectul din Giuleşti, oficialul Rapidului a precizat ce aşteaptă de la oficialităţi: „Până acum, în tot proiectul Rapid, Primăria Sectorului 1 nu a cheltuit niciun euro din bani publici. A fost vorba doar despre susţinerea morală a domnului Tudorache. Dorinţa noastră este să colaborăm cu Primăria la nivel de infrastructură şi la Centrul de Copii şi Juniori”.

Ce este de fapt bugetul când este?

Un scurt, dar elocvent rezumat la rândurile de mai sus are câteva puncte esențiale. Practi Ovidiu Burcă ne transmite că bugetul va fi de 500.000 euro. Pentru că dacă s-ar ține cont și de suma investită în brand, el nu ar avea cum să fie calculat pentru sezonul ce urmează. În contextul în care acei bani chiar au fost plătiți cum s-a tot declarat. Iar dacă s-au plătit înainte de începutul sezonului e absurd să îi incluzi în buget. Așa, foarte ușor, se pot include și cheltuielile de anul trecut! Unde ar mai fi granița? Buuuun! Mai important este că Burcă anunță că nu vor mai fi probleme cu salariile ca în trecut.

Condiții faraonice anunțate de Burcă

Singura perioada la care el se poate raporta este cea în care a jucat și în care câștiga undeva la 100.000 euro pe an. Sigur, cu mult sub valoarea sa fotbalistică… Dar să facă acum astfel de comparații, ar însemna că din imensul buget redus la jumate din două vorbe ar putea fi plătiți cel mult 10 jucători. Și atât! Păi nu, stai, că noi punem un salariu de cam 50.000 euro pe an brut. Adicătelea cu taxe cu totul, nu? Așa că… epic fail! Sau poate Ovidiu Burcă se referea la banii pe care nu și i-a mai luat din acel salariu. În ciuda performanțelor colosale pe care le-a obținut în tricoul Rapidului. Și, pentru care, a făcut, perfect justificat, cerere de faliment. Oricum ar da-o, era mai bine dacă nu încerca să devină filosof…

Așteptăm planul de investiție pe 10 ani!

Mai ales când confirmă că Primăria susține doar moral proiectul. Cum am explicat noi de la început… Că doar primarul conduce Primăria, nu?! Bun, să lăsăm asta. Cel mai interesant este acel proocentaj luat de Victor Angelescu. 40 la sută pentru plan pe… 10 ani! :))) Adică plan… știți voi, cum s-au făcut și pentru renovarea Giuleștiului și pentru recuperarea bazei ProRapid. Planuri care merg conform graficului și care ne dau speranțe și pentru această decadă. În concluzie, pentru 40 la sută – dar totuși din cât? Care este, de fapt, valoarea societății. Valoarea unei acțiuni? – s-a plătit fix nimic. Acum așteptăm, totuși, conferința de presă. Ne gândim că acest plan de investiție pe 10 ani va fi pus pe tapet. Că altfel aducerea lui în discuție ar deveni inutilă.

3 COMENTARII

 1. Calul de dar nu se caută la dinţi.
  FCRB e deocamdată o echipă minusculă de Liga 3, pe care n-a vrut-o nimeni nici pe vremea când se numea încă Rapid şi era gata promovată în Liga 1. Să-i spunem săru-mâna lui Angelescu, e singurul care s-a băgat. Despre vreun altul nici măcar nu s-a zvonit că ar fi dorit să se implice.
  Iar că primăria nu dă niciun ban e foarte bine. Nu ziceau ultraşii că nu vor să fie echipa PSD? Oricum primăria nu poate şi nici n-are voie să plătească ea lefurile fotbaliştilor. Şi de ce ar face-o? Alegătorii lui Tudorache din sectorul 1 sunt probabil în majoritate stelisto-dinamovişti.

 2. admin-ule
  ce te mai omoara pe tine grija de rapid !
  in afara de falsul pe care il comiti , prin denumirea de saitul tuturor suporterilor rapidisti, tu nu mai ai nimic in comun cu rapidul.
  poate doar cu afc si fng, care au vreo 50 de suporteri impreuna ,inclusiv jucatorii si familiile lor