ANALIZĂ / Trei de Rapid, trei ligi diferite. Scriem istorie fără să vrem…

Rapid
Academia Rapid vs. AFC Rapid

Rapid va juca în… trei ligi! De acum că e oficial, încercăm şi un teaser al sezonului ce stă să înceapă. Nu doar că mult dorita unificare rapidistă nu s-a înfăptuit. Însă vom mai avea şi trei echipe înscrise oficial în competiţii. Singura parte bună, poate, este că vor fi în ligi diferite şi nu se vor mai înfrunta între ele. Ăsta da noroc… Numai că, chiar şi aşa, ambiguitatea rămâne uriaşă. Şi explicăm, punctual, de ce. Transparenţa aparentă nu guvernează nici una dintre entităţi, cu atât mai puţin claritatea viitorului.

Nimic nou sub soare pentru vreun Rapid

 1. FCRB. Este echipa adoptată de grosul fanilor. Anul trecut datorită implicării lui Daniel Pancu şi Daniel Niculae, iar acum mai mult datorită faptului că este o formaţie care câştigă, care obţine rezultate. Numai că nu se ştie ce adversari va avea şi, mai important decât asta, chiar dacă toţi de acolo se bat cu pumnii în piept că brandul FC Rapid este al lor şi numai al lor, cumpărat, adjudecat ş.a.m.d. La FRF însă nu există aşa ceva, ci numai SC Fotbal Club R SA. Close enough…
 2. AFC Rapid. Cel mai hulit club dintre cele trei de către majoriatea celor care susţin FCRB. E greu de înţeles de ce, mai ales că mulţi dintre aceştia au migrat tocmai de la a susţine AFC Rapid. În fine, echipa care a asigurat, în 2016, continuitatea sportivă a Rapidului s-a înscris în liga a 4-a. Se bazează, în bună măsură, pe jucători de anul trecut, dar în rest e linişte. Nu se ştie când, unde, cum se va antrena. Cine va ajuta financiar, cum se vor descurca şi aşa mai departe. O linişte nejustificată, dacă ne gândim că liga a 4-a se va relua pe 24 august.
 3. ACS Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului. Echipa susţinută în bună măsură de membrii T2 a oferit cea mai bună transparenţă în anul de activitate pe care l-a înregistrat. În sfârşit, s-a înscris şi în liga a 5-a şi se va putea lupta pentru promovare. Problema este că pe cât de comunicativi au fost în ultimul timp, pe atât de suspectă este liniştea lor totală începând cu 1 august. Înţelegem că este perioada concediilor, dar totuşi 0 activitate pe canalele de comunicare în două săptămâni îi aduce şi pe băieţi în aceeaşi ligă lipsită de transparenţă în care deja joacă numerele 1 şi 2.
CITEȘTE ȘI  LPF a decis | Cand vom afla programul Ligii 1

Consolarea este calitatea sportivă pe care, aparent, FCRB o are

Pentru a conchide trebuie spus că situaţia continuă să rămână, literalmente, catastrofală. Situaţia Rapidului ca tot unitar, din cauza haosului în care totul se scaldă. Singura consolare este că, pe linie sportivă, FCRB arată bine şi chiar se poate lupta cu succes pentru promovare. Încă nu ştim dacă se va numi la modul oficial vreodată Rapid, dar noi avem răbdare. Şi aici facem totuşi abstracţie de rebrănduirea pepinierei csa steaua în Rapid… Alte chichiţe se pot rezolva pentru că, până la urmă, şi dacă se fac abuzuri şi încălcălcări de regulament din partea organelor fotbalistice din ţara noastră, nu este nimic altceva decât un sport. Un joc! Şi în mod cert totul este ajustabil aşa cum se întâmplă în general la nivelul României. Aşa că nu-i condamnăm.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Despre AFC Rapid nu se ştie mai nimic

Pe urmă ne uităm un pic peste celelalte două. Firesc, atât AFC Rapid, cât şi ACS Rapid FNG au ca obiectiv promovarea. Doar că, până acum, nimic nu le recomandă pentru a aspira la aşa ceva. Iar dacă liga a 5-a mai e cum mai e, pe csa steaua nu o poţi lichida abordând aceeaşi situaţie de anul trecut. Cu haos la nivelul antrenamentelor şi organizării în general. Sigur, „intruziunile” sunt mult mai vaste, dar detaliile vor fi furnizate pe măsură ce le vom poseda suficient de bine documentat. Până atunci trebuie să ne pregătim de acest sezon unic. Trei RAPID, în trei ligi diferite. Şi să ne bucurăm că, măcar, nu vor mai evolua între ele. Şi vom evita, astfel, jenantele AFC Rapid – Academia Rapid 0-3 şi Academia Rapid – AFC Rapid 5-1 din stagiunea 2017-2018.

CITEȘTE ȘI  GSP arunca bomba: RAPID APROAPE DE UN MEGA TRANSFER

3 COMENTARII

 1. Esti serios? Sau poate ai mancat un ciolent stricat? Cum iti poti pierde trecutul?! Ia explica-ne si noua :))) Cat despre public, vad ca tu esti inca pe-aici! Sigur… ai fi vrut un site oficial al clubului unde sa poti comenta in voie… Nu-l ai. Tot noi suntem de vina pentru asta?

 2. picior de lemn ,
  intrebarea ta este fara subiect
  ca sa ceri ceva trebuie sa ai ce vinde
  manoliu nu mai are nimic de vindut , si pentru nimic nu sunt cumparatori
  cred ca intrebarea ta este mai elocventa pentru admin.-ul acestui sait
  si-a pierdut publicul , si-a pierdut onoarea si trecutul lui de rapidist , nu mai are ce vinde pe taraba de echipamente cu inscriptii rapidiste , si continua sa batjocoreasca renascutul rapid

 3. Unica întrebare care merită pusă – fără falsă pudoare – este: Cât ceri, băi, nea Manoliule? Hai zi, mânca-ţi-aş.

LĂSAȚI UN MESAJ