World Cup 2018. Semifinala Franţa – Belgia 1-0 în umbra lui Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo World CUp
Cristiano Ronaldo a eclipsat World Cup

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

World Cup 2018 şi-a aflat prima finalistă. După un meci sărac în fotbal, slab ca intensitate şi ca ocazii, Franţa s-a impus cu 1-0 prin golul fundaşului Umtiti şi merge în a doua finală de World Cup din istorie. După cea de acum fix 20 de ani, când a învins, chiar acasă, cu 3-0, pe Brazilia. Atunci, Didier Deschamps era căpitan. Acum este selecţioner. În faţa unei naţionale a Belgiei submediocre, selecţionata Cocoşului Galic nu a avut, totuşi, prea multe dificultăţi. Acum tot ce mai aşteaptă este să vadă cu cine va juca cel mai urmărit meci de pe Planetă. Cu Anglia sau cu Croaţia. Oricum ar fi, meciul va fi unul inedit. Asta pentru că, pe de o parte, se cunoaşte rivalitatea istorică dintre vecinii despărţiţi de Canalul Mânecii.

World Cup pus în umbră de transferul lui Cristiano Ronaldo la Juventus

În acelaşi timp se ştie şi că acum douăzeci de ani, în semifinale, Franţa elimina tocmai Croaţia, după 2-1. Prin singurele goluri înscrise la naţionala Franţei de fundaşul dreapta Lilian Thuram. În 142 de meciuri! Jocul din a doua semifinală va decide cine se va lupta cu echipa din Hexagon pentru trofeul suprem. Până atunci, trebuie remarcat şi că acest prim meci din penultima fază a competiţiei, a fost destul de mult pus în umbră de unul dintre cele mai interesante transferuri din istoria fotbalului. Este vorba despre oficializarea trecerii lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus Torino. Multipla campioană a Italiei va plăti nu mai puţin de 132 de milioane de euro, cumulat, pentru a-l avea pe superstarul portughez.

Afacere de aproape 400 de milioane de euro!

100 de milioane către Real Madrid, 12 milioane ca taxe şi în jur de 20 milioane comision către agentul fotbalistului. Mai mult, Cristiano Ronaldo va primi 30 de milioane de euro, net, pentru fiecare dintre cele patru sezoane în care va juca pentru alb-negri. Practic, pe Juventus Torino, această afacere, cu tot cu taxele aferente remuneraţiei, dar şi cu potenţialele bonusuri pentru jucător, o duce către 400 milioane de euro! E drept, deja rezultatele se văd prin creşterea valorii unei acţiuni la bursă cu… 33 la sută!

Cristiano Ronaldo lasă moştenire 450 goluri şi 16 trofee pe Bernabeu

De partea cealaltă, după nouă sezoane la Real Madrid, 438 meciuri oficiale jucate, 450 goluri marcate şi 16 trofee importante câştigate, pentru Cristiano Ronaldo este a treia provocare majoră a carierei. După ce şi la Manchester United a avut parte de şase ani glorioşi. Practic, putem spune, cu certitudine, că această mutare a pus clar în umbră marele duel Hazard vs. Mbappe. Un lucru relevant pentru fotbalul actual, dacă ne gândim că CR7 a plecat de la World Cup încă din optimi. După ce nu s-a remarcat decât prin hat-trick-ul reuşit în plasa Spaniei în primul meci din grupă, încheiat 3-3.