World Cup 2018. Franţa este noua regină a Lumii! Detalii unice despre finala nebună

World Cup
World Cup

World Cup 2018 s-a încheiat cu victoria previzibilă a Franţei. Dincolo de rezumatul finalei, scor 4-2, cu Croaţia, pe care vi-l redăm mai jos, vom remarca câteva evenimente pe care acest ultim act le-a adus o dată cu fluierul final. Pentru că a fost, într-adevăr, un meci generos pentru amatorii de statistică. Cel mai important dintre ele este, poate, că selecţionerul Didier Deschamps a intrat direct în nemurirea fotbalului. Pentru că a devenit doar al treilea om care cucereşte World Cup atât din postura de jucător, cât şi din cea de antrenor. După brazilianul Mario Zagallo şi germanul Franz Beckenbauer.

Inedit la finala World Cup

Mai jos, iată alte fapte interesante ale finalei World Cup 2018, Franţa – Croaţia 4-2!

  • 16 ani trecuseră de când o finală s-a decis ultima dată în 90 minute, Brazilia – Germania 2-0 în 2002. Tot de atunci diferenţa de scor n-a fost mai mare de un gol;
  • 32 ani sunt de când o învinsă în finală a marcat două goluri. Se întâmpla în 1986, când Argentina lui Maradona bătea cu 3-2 RFG. De altfel, nicio pierzătoare nu a marcat vreodată mai mult de două goluri!
  • 4-2 este cel mai întâlnit scor din istoria finalelor World Cup! S-a mai consumat în 1930, 1938 şi 1966!
  • 1958 este singurul an în care s-au marcat mai mult de şase goluri într-o finală. A fost atunci Brazilia – Suedia 5-2. Pele fiind cel mai tânăr marcator din istorie în ultimul act;
  • venind vorba despre Kylian Mbappe trebuie spus că el este cel mai tânăr marcator într-o finală de World Cup de la Pele încoace, adică din ultimii 60 ani!
  • Olivier Giroud, singurul atacant veritabil al Franţei nu numai că nu a marcat vreun gol la acest turneu, dar nici nu a dat şut spre poartă. Cazul său nu este însă singular. Cunoscătorii îşi amintesc că Franţa a avut acelaşi tip de om şi în 1998, prin Stephane Guivarc’h.
CITEȘTE ȘI  20 ianuarie 2021: Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istorie cu 760 goluri

Premii individuale la World Cup

În încheiere, pe lângă bornele finalei, vă prezentăm şi laureaţii individuali de la World Cup. Nu contează dacă premiile au fost acordate sau nu corect, important este că ele vor rămâne astfel în istorie:

  • golgheter: Harry Kane, Anglia, 6 goluri marcate (3 din penalty)
  • cel mai bun jucător: Luka Modrici, Croaţia, locul 2
  • cel mai bun portar: Thibault Courtois, Belgia, locul 3
  • cel mai bun tânăr jucător: Kylian Mbappe, Franţa, campion mondial

Rezumat finala World Cup 2018

Franţa – Croaţia 4-2 (Mandzukici – ag. ’18, Griezmann – pen. ’38, Pogba ’59, Mbappe ’65/ Perisici ’28, Mandzukici ’69)

Sursa foto: thenational.ae

LĂSAȚI UN MESAJ