Vara este sezonul vacanţelor, dar la Rapid se munceşte cu spor!

rapid rapidiști spirit
Rapid, rapidiști şi istoria! Spirit!

Rapid are o vară extrem de interesantă. Iar rezultatele sunt pe măsură şi merită menţionate în rândurile ce urmează. La Zagreb, în Croația, s-au desfășurat Campionatele Mondiale de lupte pentru cadeți. La 46 de kilograme feminin, rapidista Ana-Maria Pîrvu a obținut un onorant loc 7, după ce a fost în tabloul recalificărilor, scrie clubulrapid.ro. De asemenea, în Muntenegru s-a desfășurat Balcaniada de judo pentru juniori. În delegația României a fost prezent și un sportiv rapidist, Mario Ioniță. Cel care în limitele categoriei de greutate de 66 de kilograme a reușit să cucerească medalia de argint.

Scandal la haltere feminin! Rapid a făcut contestaţie

Maria Luana Grigoriu a participat la Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori, de la Tashkent, din Uzbekistan. Sportiva rapidistă a ocupat locul 7 la stilurile smuls și aruncat, cu performanțe de 88, respectiv 111 kilograme. La total, halterofila alb-vișinie a ocupat locul 6, cu un cumul de 199 kilograme. Din câte se pare, Maria Luana Grigoriu a fost victima unei greșeli de arbitraj, pe final de concurs. Sportiva rapidistă a ridicat la aruncat greutatea de 114 kilograme, a reușit să stabilizeze haltera și s-a bucurat pentru reușită. Numai că, stupefiată, Maria a aflat că juriul de arbitri nu i-a validat tentativa, ea rămânând cu 111 kilograme în statistici.

Oficialii Federației Române de Haltere, prezenți la fața locului, au introdus o contestație cu privire la justețea deciziei respective, utilizând și proba video, însă comisia de specialitate nu a admis solicitarea României. În cazul în care Maria Luana Grigoriu termina cu 114 la aruncat, ea ar fi obținut medalia de argint la stilul respectiv, dar și locul 4 la total.

Locul 2 pentru echipa de baschet 3X3

Echipa masculină de baschet Rapid București a participat la o nouă etapă a Campionatului Național 3X3, la Tulcea. Formația noastră, antrenată de către Marius Bulancea, a reușit performanța de a se clasa pe locul secund în competiție. După finala pierdută cu Autohtonii, scor 20-19. În clasamentul general, echipa rapidistă conduce și este matematic calificată pentru turneul final al Campionatului Național.

Rezultate frumoase şi la karate

Secția de karate a CS Rapid București a participat la Youth League Umag pentru cadeți  și juniori și World Cup pentru U12 si U21. La această  competiție s-au prezentat peste 1300 de sportivi din 68 de țări. Rezultatele obținute de karateka rapidiști au fost următoarele:

  • Nastas Patricia – loc 2 la kata U12
  • Guţă Alina – loc 5 kumite U21 – 55 kg
  • Mihalache Mihai – câștigătorul locului 3 la Youth League Sofia
  • Sohanu Alexandru – turul al doilea

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!