Viorel Moldovan analizează World Cup 2018. Ultimul marcator român la Mondiale…

moldovan prosport
Viorel Moldovan a vorbit pentru ProSport

Într-o intervenţie la emisiunea ProSport LIVE, fostul atacant al Rapidului şi al naţionalei României, Viorel Moldovan, a vorbit despre World Cup. De asemenea, a remarcat câteva echipe în cele două etape de până acum. ”M-a impresionat evoluţia echipelor mici. Mi-a plăcut enorm de mult Iranul, de exemplu. Au ratat de puţin calificarea în optimi. Am văzut o foarte bună organizarea şi la Islanda, mi-a plăcut foarte mult şi Mexicul. E cert că este o competiţie echilibrată şi nivelul a crescut destul de mult. Echipele grele au avut de suferit în faza grupelor”, a spus Moldovan la ProSport LIVE.

Viorel Moldovan a vorbit despre World Cup 2018 pentru ProSport

”Moldo-but” a scos în evidenţă şi câţiva atacanţi, dar şi două echipe care au avut evoluţii bune, deşi nu au pornit din postura de favorite. ”Mi-a plăcut Lukaku. Este într-o formă interesantă. Belgia oricum este impresionantă pe faza ofensivă, atunci când Hazard se întoarce cu faţa spre poartă. Poate destabiliza orice apărare. Şi Falcao mi-a plăcut… Suarez, Cavani… Croaţia e o echipă super bine organizată, cu un mijloc excelent: Modric, Rakitic, Kovacic. Cred că jucătorii Uruguay-ului au un respect foarte mare pentru selecţionerul Tabarez, care are probleme medicale. Am văzut un comportament senzaţional al jucătorilor faţă de acest selecţioner. Cred că s-au strâns toţi în jurul său pentru a face un turneu bun”, a mai punctat Moldovan pentru ProSport LIVE.

Viorel Moldovan are încredere în Killian Mbappe

Fost jucător la Nantes, Viorel Moldovan a vorbit şi despre prestaţia naţionalei Franţei, dar şi despre doi jucători care au avut o prestaţie sub aşteptări la acest turneu final. ”Pogba este expus mereu. Toată lumea aşteaptă foarte mult de la el. La echipa de club a avut un sezon modest, la naţională era comparat cu Zinedine Zidane. S-au plătit foarte mulţi bani pentru el, poate simte o presiune mult prea mare. Aşteptările sunt enorme în ceea ce îl priveşte pe Paul Pogba. Franţa a fost destul de încâltită până acum. Griezmann nu e într-o formă bună, dar cu Giroud s-a înţeles mai bine. Totuşi, cred că Franţa poate să ofere mult mai mult. Mbappe are nevoie să prindă experienţă, să se maturizeze. E un jucător tânăr, care va creşte enorm şi care va fi un element de bază în naţionala Franţei”, a mai spus fostul atacant.

Viorel Moldovan, extrem de important în istoria echipei Rapid

În cariera sa, Viorel Moldovan a evoluat pentru Gloria Bistriţa, Dinamo, Neuchatel Xamax, Grasshopper, Coventry City, Fenerbahce, Nantes, Al Wahda, Servette, Poli Timişoara şi Rapid. Un titlu de campion cu Grasshoppers, unul cu Nantes şi două Cupe ale României cu Rapid şi-a trecut în palmares Moldovan. De asemenea, Viorel Moldovan este unltimul om care a marcat pentru România la World Cup. Se întâmpla în 1998, în meciul România – Tunisia 1-1. De asemenea, ca antrenor, Moldovan a fost cel care a promovat Rapid în Liga la finalul sezonului 2013-2014. De asemenea, el a fost dorit şi pentru proiectul Academia Rapid / FCRB. Numai că a refuzat oferta de vara trecută, la fel cum a procedat şi Marius Măldărăşanu.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI