Adrian Iencsi vorbeşte despre parcursul Rusiei la World Cup 2018

iencsi prosport
Adrian Iencsi a vorbit pentru ProSport

Adrian Iencsi este, poate, cel mai avizat să evalueze ceea ce au realizat ruşii. Iar fostul mare fotbalist al Rapidului a făcut asta pentru ProSport. Fostul căpitan al Rapidului, dar şi jucător al lui Spartak Moscova la apogeul carierei, Adrian Iencsi, a vorbit pentru ProSport. Cel mai mult despre parcursul Rusiei la acest turneu final. Adi explică, în amănunt, ce reprezintă pentru ruşi faptul că reprezentativa ţării lor s-a oprit în sferturile de finală. O performanţă la care puţini se aşteptau înaintea turneului final.

Adrian Iencsi pentru ProSport: „Este o mândrie foarte mare!”

”E o mândrie foarte mare. Este o performanţă, chiar istorică, aş putea spune. Nu se aştepta nimeni să ajungă până în sferturi. Naţionala Rusiei nu a spus nimic în ultimii ani. În campionatul Rusiei au fost aduşi jucători de valoare, au şi plecat la campionate puternice din Europa, dar naţionala nu a spus nimic în ultimii ani. Au participat cu brio la acest World Cup. Au avut şi puţin noroc, şi cu atmosfera din tribune, pentru că suporterii ruşi i-au susţinut până la ultimul meci. La finalul meciului, după loviturile de departajare, au fost aplaudaţi. Chiar dacă au ieşit din cursă. Este de apreciat ce au realizat ei, a spus Iencsi pentru ProSport.

Iencsi a fost vicecampion al Rusiei cu Spartak Moscova

Adrian Iencsi a evoluat pentru Spartak Moscova între 2004 şi 2006 în 37 de partide de campionat, în care a marcat două goluri. Trebuie spus că Spartak este cea mai titrată echipă rusească, câştigând 22 de titluri ale URSS sau Rusiei. De altfel, Adi Iencsi, chiar dacă nu şi-a trecut vreun trofeu în palmares a terminat de două ori cu echipa pe locul secund în clasament. S-a întâmplat în 2005 şi 2006. În prezent, fostul mare fundaş al Rapidului se află în negocieri cu FCRB. Cel mai probabil pentru preluarea funcţiei de coordonator al academiei.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required