BREAKING NEWS / Meciul cu Petrolul Ploieşti nu se mai joacă! Află motivele

FCRB Petrolul
FCRB va juca cu Petrolul

FC Petrolul Ploiesti aduce, cu regret, la cunoştinţa fanilor şi publicului spectator faptul că lipsa Certificatului de Securitate al stadionului “Ilie Oană”, ce ar fi trebuit obţinut de către administratorul arenei ploieştene (Primăria Ploieşti, prin Clubul Sportiv Municipal Ploieşti), poate duce la anularea meciului amical din data de 28 iulie şi pune în pericol şi primul meci oficial al noului sezon. Programat cu o săptămână înaintea startului oficial al sezonului 2018-2019, meciul dintre FC Petrolul şi Rapid Bucuresti (n.r. – FCRB) a fost gândit ca un spectacol de gală pentru suporterii echipei ploieştene. Dar absenţa omologării stadionului împiedică acest frumos demers.

Cristi Vlad confirmă că meciul Petrolul – FCRB va fi probabil anulat

„FC Petrolul Ploieşti a intenţionat să le ofere suporterilor săi un meci de prezentare înainte de startul sezonului 2018-2019. Din păcate, din motive independente de voinţa clubului, un astfel de eveniment nu poate fi organizat pe stadionul Ilie Oană în acest moment si cel mai probabil va fi anulat”, a declarat Cristi Vlad, preşedintele FC Petrolul Ploieşti.

Stadionul „Ilie Oană” nu are acordul pentru a primi spectatori

Certificatul de Securitate este un document obligatoriu ce trebuie obtinut de catre fiecare administrator de baza sportivă. Şi care atestă faptul că respectivul teren  îndeplinește condițiile necesare pentru desfășurarea de competiții, in termenii stabiliti de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Jandarmeria și Direcția de Sănătate Publică. În cazul stadionului “Ilie Oană”, aceasta certificare ar fi trebuit obţinută de către Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. În absenţa acestei certificari, stadionul din Ploiesti, arena pe care echipa “lupilor galbeni” îşi desfăşoară în mod traditional jocurile in calitate de organizatoare, nu este omologat. Mai exact, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova nu îşi dă acordul pentru ca pe stadionul „Ilie Oană” să fie organizate jocuri cu spectatori.

Petrolul ar putea să nu evolueze nici în oficiale pe „Ilie Oană”

„Deoarece ne aflăm în faţa unei situaţii extrem de serioase, ce riscă să devină gravă din perspectiva noastră, solicităm, şi pe această cale, administratorului stadionului să facă, urgent, toate demersurile necesare pentru obţinerea Certificatului de Securitate. Astfel încât echipa Ploieştiului să poată juca, pentru ploieşteni, pe stadionul <<Ilie Oană>> şi nu în altă parte”, a continuat Cristi Vlad. Acesta a mai precizat că intarzierea omologarii creşte riscul şi din perspectiva primului meci oficial al sezonului 2018-2019.  Astfel, dacă  Certificatul de Securitate nu este obţinut cât mai curând de către administratorul stadionului, suporterii echipei FC Petrolul Ploiesti vor fi privati de bucuria de a-şi vedea echipa jucând la ei în oraş. În data de 4 august, împotriva echipei Sportul Snagov.

Singura casă a Petrolului este „Ilie Oană”! Şi nu putem concepe o altă variantă pentru a ne desfăşura meciurile de pe teren propriu decât în „Templul” fotbalului ploieştean!

Sursa: fcpetrolul.ro

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required