NEWS ALERT / Măsura Guvernului care poate ajuta Rapid!

Rapid
Brandul Rapid

O decizie care poate ajuta clubul Rapid. Dar care, acum doi ani, l-ar fi putut salva în mod cert. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a confirmat, marți seară, la Digi24 că se pregăteşte o amnistie fiscală, care va fi adoptată de Guvern foarte repede. Mai precis, anul acesta. Eugen Teodorovici:

„Şi persoanele fizice şi persoanele juridice intră în 100 de miliarde, 17 miliarde ar fi suma recuperabilă, iar 3 miliarde ar fi suma aferentă persoanelor fizice. Dacă este favorabilă economiei noastre stăm la masă. Propunem un mecanism foarte clar şi dacă totul e OK, luăm o astfel de decizie ca economia să aibă de câştigat.”

Ce se discuta în 2015

„Este corect, şi acest lucru, am spus în 2015 că trebuie să ne uităm şi la cei care fac eforturi pentru a achita la timp aceste obligaţii. Iar în alte situaţii se întâmplă altfel. Trebuie văzut care au fost motivele care au dus la situaţii de acest gen, că poate genera situaţii fără ieşire. Va fi o discuţie, nu ia nimeni măsuri aşa fără să nu discutăm cu toţi cei implicaţi. Să vedem care sunt avantajele.”

Se doreşte sprijinirea mediului economic

„Ea trebuie luată în acest an. Ne dorim ca tot ce avem de reglat trebuie să se întâmple în acest an, masiv şi cât mai repede. Pentru ca în viitor să fie investiţii în toate zonele economiei, tu ca stat să încurajezi investiţiile publice. Ministerul de finanţe nu are altceva în discuţie decât cele care vin să sprijine mediul economic, nu există altceva la minister, vreo idee ascunsă. E dialog constant, normal parteneriat fie că sunt persoane fizice, fie juridice”.

Care este impactul asupra clubului Rapid

O dată instaurată această măsură şi ştergerea datoriilor către ANAF, atunci acest lucru ar putea ajuta enorm şi suflarea rapidistă. Asta pentru că AFC Rapid, entitate ale cărei datorii au crescut la 400.000 euro, cu penalităţile aferente, ar rămâne, automat, imaculată. Context în care nu s-ar mai putea folosi în vreun fel scuza acestor datorii insurmontabile pentru mult dorita unire. De altfel, o dată adoptată această amnistie în 2018, regretele ar fi imense. Asta pentru că, în cazul în care ea ar fi fost pusă în aplicare în prima jumătate a lui 2016 ne-ar fi putut scuti de atâta suferinţă. În contextul în care erau şanse mari ca inclusiv SC FC Rapid SA să fie salvată de la abisul care, până la urmă, a dus la o scindare inimaginabilă acum ceva timp între rapidişti…

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required