FOTO / Colegi de mici, destinul i-a adus la Rapid. Îi recunoşti?

Rapid
Şcoala de Fotbal Nicolae Dobrin, pepinieră pentru Rapid

Cei trei au jucat la Rapid! Pe vremea când şcolile de fotbal chiar erau la modă în România, se formau jucători ce aveau să scrie istorie. Poate cea mai cunoscută dintre acestea, mai ales acum 15-20 de ani, era Şcoala de Fotbal Nicolae Dobrin. O fotografie cu copiii de acolo este şi mai sus. Interesant este că printre cei 11 se numără şi trei care au jucat pentru Rapid. Doi cu prezenţe extrem de consistente, în timp ce unul a avut o aventură mai degrabă meteorică. Dacă nu i-aţi recunoscut încă, vi-i divulgăm noi. Deşi e un pic dificil să nu realizezi că pe rândul de jos se află Răzvan Raţ şi Vasile Maftei.

Marius Bilaşco a fost doar în trecere pe la Rapid

Primii doi nu mai au nevoie de prezentare, pentru că se ştie cam ce aport au avut în istoria clubului de lângă Podul Grant, dar şi în cea a fotbalului românesc. Raţ este al doilea de pe rândul de jos, de la stânga, în timp ce Maftei este tot jos, tot al doilea, dar din dreapta. Cine se uită atent îl remarcă, ultimul de pe rândul de jos, de la stânga la dreapta, pe Marius Bilaşco. Atacantul care nu a ajuns, totuşi, la faima celor doi, a jucat, mult mai târziu, la Rapid. E adevărat, numai patru meciuri, în 2012. De remarcat este ce toţi trei fac parte din generaţia 1981.

Titlul cu Unirea Urziceni

Fapt destul de interesant, având în vedere că, mai ales în ziua de azi este extrem de greu ca de la grupa de juniori a unui singur club să ajungă trei fotbalişti la nivelul la care cei trei au făcut-o. Chiar dacă, aşa cum spuneam, Bilaşco nu a fost la nivelul lui Raţ sau Maftei, să nu uităm totuşi că el a fost unul dintre factorii cheie care i-au adus titlul Unirii Urziceni în 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ