DOLIU IN GIULESTI / A murit MIHAI ZAHARIA!

Foto: gsp.ro

Mihai Zaharia, fostul președinte al Clubului Sportiv Rapid, a murit astăzi, la vârsta de 75 de ani. 

Fost atlet de performanță, acesta a condus CS Rapid timp de 21 de ani, între 1990 și 2011, perioadă în care giuleștenii au avut cele mai importante rezultate din istorie, cucerind 10 titluri la volei feminin, titlul, Cupa și competiția internațională City Cup la handbal feminin, dar și 4 titluri naționale la polo. 

Mihai Zaharia a fost cel care a adus sub tutela clubului vișiniu două nume importante din sportul românesc, mai exact atleții Gabriela Szabo și Marian Oprea.

Zaharia a fost cel care le-a legitimat la CS Rapid pe Violeta Beclea, Rodica Mateescu și Anuța Cătună, fiind totodată antrenorul lui Vali Ionescu Caciureac, vicecampioană olimpică la săritură în lungime la Olimpiada de la Los Angeles din 1984.

„Este persoana care m-a format ca om, o să-i port tot timpul respectul cuvenit. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a spus Vali Ionescu Caciureac. 

„În 1995, el a fost cel care m-a adus la Rapid, a fost omul care s-a zbătut pentru toate problemele Rapidului. Rapidul i-a fost casă și familie”, a fost și omagiul antrenorului de handbal Vasile Mărgulescu.

CV Mihai Zaharia

Născut pe 28 noiembrie 1943, la Bucureşti
Înălţimea: 1.71 m
Greutatea: 62 kg.
A practicat atletismul la nivel de performanţă, la clubul Rapid Bucureşti (1962 –
1974).
Recordurile personale : săritura în lungime (8.01/1969) ; triplu salt (15.54/1968).
16 selecţii în echipa naţională (1 la Campionatele Europene în aer liber, 1 la Campionatele europene de sală, 1 la Cupa Europei în aer liber, 5 la Jocurile Balcanice în aer liber, 8 la meciuri interţări în aer liber).
J.B. (aer liber) : 1 medalie de argint, la săritura în lungime (7.61/1970) ; 1 medalie de bronz, la săritura în lungime (7.59/1971).
1 titlu de campion naţional, în aer liber, la săritura în lungime (7.79/1971).
1 record naţional, în aer liber, la săritura în lungime (8.01/1969). A fost primul atlet din România care a obţinut o performanţă de peste 8.00 m la săritura în lungime (8.01 m. ; Kosice, 9 septembrie 1969).

Dumnezeuă să-l odihnească în pace!

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI

4 COMENTARII

 1. domnule admin,
  ma-m referit la numeroasele clone(asazisi suporteri afc manoliu existenti doar pe hirtie ) care au utilizat pina la refuz ,in postarile pe acest sait , motivul asazisei apartanente de partid a academiei .
  vreau sa profit de acest subiect pentru o dezvaluire de suflet:
  am urit comunismul din toti rarunchii (cum se poate spune).
  dupa revolutie si mai ales din decembrie 2004 , am devenit fan traian basescu si al dreptei parlamentare .
  povestea cu ciuma rosie (psd) a reusit sa ma zapaceasca si pe mine , ca pe multi altii .
  stiti care a fost momentul in care ma-m trezit ?
  a fost momentul in care, dupa un an in care sperantele mele in renasterea rapidului se destramasera , a venit acest primar (tudorache) si ne-a dat din nou sperante ca un vis nu moare niciodata ,prin proiectul academiei .
  nici eu , ca si multi altii , nu stim sa cuantificam care a fost contributia lui reala , pentru ca multe amanunte nu prea sunt cunoscute .
  stiu doar ca cine sa-u asezat ca un zid impotriva, au fost deputatii pnl si usr.
  doamna clotilde ne dadea lectii despre „galeria lui rapid n-a fost membra de partid”, ea care in anii aceia , daca era nascuta , habar nu avea unde este romania pe harta.
  din lipsa de sprijin la nivelul consiliului sector 1 , planul d-lui tudorache nu s-a putut aplica decit partial.
  atunci am inteles ca cele 2 partide sus numite nu au capacitatea de a construi nimic curat , doar paca paca ,lozinci mincinoase .
  in loc sa sprijine proiectul reivierii rapidului ca un proiect comun al sectorului1 ,au pus bete-n roate cit au putut
  dpdv al meu , ei si-au dat arama pe fata si de atunci am schimbat macazul !
  daca ai umbla putin prin „arhiva” interventiilor mele ai putea vedea ca am spus pe nume acestor lucruri on laine , adica in timp real.
  interviul domnului zaharia(dumnezeu sa-l aiba in paza) , publicat post mortem , cu episodul boagiu , mi-a redeschis aceasta rana politica si am sarit cu postarea mea

 2. Nu intelegem la ce va referiti…? Cine a atacat pe cine pe 1923.ro? Cat despre sprijinul logistic… Nu stim exact ce sa spunem. Mai mult decat promisiuni ca se rezolva cu ProRapid nu au existat. Numai ca nu se mai rezolva…

 3. D-le Liviu, mărturisesc că citesc cu interes mesajele postate de dv-stră pe acest site. Interesul vine din sinceritatea și adevărul curat pe care le împărtășiți rapidiștilor. Când pomeniți de Anca Boagiu îmi aduc aminte de toate nenorocirile provocate clubului Rapid și nu numai. Făcea aceste nemernicii deoarece avea girul unui marinar matrafoxat.
  Dumnezeu să îl ierte pe cel ce a condus CS Rapid cu tragere de inimă și responsabilitate maximă, d-l Mihai Zaharia !

 4. am citit in intr-un interviu mai vechi al domnului zaharia :aceasta figura legendara a clubului sportiv a fost aruncat din club, ca o masea stricata, in 2011 de catre ministreasa de atunci :anca boagiu (pdl /pnl)
  cine ne-a pus bete in roate proiectului academia (fcrb) :pnl-ul inpreuna cu usr !
  dragi rapidisti care va lasati in continuare sedusi de lozincile lor , e cazul sa intelegeti odata cine sunt (si au fost) dusmanii nostri , si sa va treziti din vraja mincinoasa (si otravita ) a lozincilor lor
  un an intreg am fost atacati pe acest sait cu vrajeli de genul echipa de partid , ciuma rosie , etc.etc.
  ginditi-va unde era rapidul nostru azi fara sprijinul logistic (si poate mai mult de atat) al domnului primar tudorache :simplu , nu mai era !