SPECIAL / Tur de onoare pentru clubul Rapid la 95 ani

rapid rapidiști spirit
Rapid, rapidiști şi istoria! Spirit!

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Data oficială a naşterii clubului Rapid este 25 iunie. Cu toate că cea reală este 11 iunie. Nu mai contează, atât timp cât avem două motive de sărbătoare, cu atât mai bine. Cert este că în această lună, iunie, de vară, pentru rapidişti sunt numai motive de bucurie. De aceea vă prezentăm şi noi o listă cu succesele sportivilor de la CS Rapid pe care le-au înregistrat în ultima perioadă. Bineîneţeles, pe care vi le împărtăşim mulţumită clubuluirapid.ro.

Tinerii atleţi ţin steagul sus pentru CS Rapid

Pe Stadionul Național de Atletism ”Iolanda Balaș-Soter” din București, au avut loc Campionatele Naționale la atletism, rezervate copiilor. La acest eveniment cu o  participare extrem de numeroasă, peste 1200 de  copii din toată țara, sportivii legitimați la CS Rapid București au cucerit 7 medalii. Dintre acestea trei sunt de aur: Gutu Iulian la 300 m, Lazăr Matei la săritura în înălțime și Lazăr Toma la triatlon. Alte două medalii sunt de argint, Crăciun Andreea la săritura în lungime și Drăghici Antoniu la greutate. La acest palmares se adaugă două medalii de bronz, cucerite de Eftenie Mihnea la săritura în înălțime și stafeta rapidistă de 8x50m mixt.

S-au descurcat excelent şi cei care bat la porţile senioratului

De asemenea, tot aici a avut loc etapa finală a Campionatelor Naționale de atletism pentru juniori II. Competiție la care câțiva sportivi ai noștri s-au clasat pe podiumul de premiere. Locul II pentru Didulescu Elena la săritura în înălțime cu record personal egalat, Bisericescu Maria,   finalista la 100m, cu Personal best 11,68 secunde și locul 6 la 200 m, Denisa Lupescu locul 5 la săritura în lungime cu 5.09m și Ilinca Paraschivescu locul VIII la 1500m, sunt câteva dintre rezultatele frumoase ale feroviarilor. Ilinca Paraschivescu, în prima ei cursa de 3000m, a obținut un merituos loc VIII. De asemenea, la triplusalt, George Dima a obținut medalia de bronz. Rapidul a cucerit, așadar, la Campionatele Naționale de juniori II, două medalii, dintre care una de argint și una de bronz.

Poziţii fruntaşe şi pentru judoka

În acest week-end, judoka rapidiști au participat la doua competiții internaționale. Ana Maria Huțanu, la Cupa Europeană de seniori, de la Belgrad, din Serbia, a pierdut recalificările și s-a clasat pe locul 5 în limitele categoriei de greutate de 63 de kilograme. Pe de altă parte, Mario Ioniță s-a situat pe locul secund la Campionatele Balcanice de juniori organizate la Sibiu, pe tabloul categoriei de greutate de 66 de kilograme. Ambii sportivi sunt antrenați la CS Rapid de către Cristian Pintrijel.

Luptele, la datorie!

O delegație numeroasă a CS Rapid București a participat, în perioada 14-17 iunie, la Câmpulung Muscel, la etapa finală a Campionatelor Naționale de lupte pentru juniori. Cel mai bun rezultat, medalie de bronz, l-a consemnat Alex Nechita, în limitele categoriei de greutate de 79 de kilograme, stilul lupte libere. La feminin, Gabriela Gorgos a ocupat locul 4 la 50 de kilograme. La greco-romane am avut patru sportivi care au pierdut finala recalificărilor și s-au clasat pe locul 5. Aceștia sunt: Mădălin Radu (55 kg), Vlad Huțu (63 kg), Robert Florea (77 kg) și Costin Roșu (97 kg).

CS Rapid are sportivi cu greutate la haltere!

La Alba Iulia au avut loc întrecerile contând pentru etapa finală a Campionatelor Naționale de haltere pentru juniori II. În limitele categoriei de greutate de 77 de kilograme, Mihai Petre s-a impus cucerind trei medalii de aur. La smuls, aruncat și total, ultima valoare fiind de 210 kilograme. La 85 de kilograme, un alt rapidist, Robert Ioniță, a cucerit trei medalii de bronz, cu o performanță totală de 130 de kilograme. De pregătirea celor doi s-a ocupat Pavel Rugea.

Bronz cucerit la Istanbul pentru CS Rapid!

La Istanbul, în Turcia, au loc Campionatele Balcanice de atletism pentru juniori I. Rapidistul Robert Breahnă a cucerit medalia de bronz, la proba de 100 metri plat, cu timpul de 10.96. Felicitări pentru această performanță!