Faţă în faţă! Academia Rapid – steaua prefaţat de Voicu şi Răsdan

FCRB Rapid euro
Fotbal Club Rapid, buget imens in euro

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Cel mai urmărit și mai intens sezon din Liga a 4-a pe București își dispută astăzi meciul decisiv pentru promovare. Așa cum se anticipa, cu un nou derby, Academia Rapid – steaua, care va fi găzduit tot pe Arena Națională. Cu nouă puncte, giuleștenii au două variante din trei, steliștii, cu şase puncte, sunt obligați să învingă. De această dată, AMFB, organizatoarea meciului, a scos la vânzare inițial doar 18.000 de bilete. Ceea ce înseamnă doar capacitatea primului inel. Între timp, după ce s-au vândut deja 15.000 de bilete, organizatorii au deschis și inelul al doilea. AMFB se așteaptă la o audiență de 18.000 de oameni, departe de recordul sezonului, 36.277, din aprilie (3-1 pentru giuleșteni).

Pregătiri pentru galerii înainte de Academia Rapid – steaua

Chiar dacă s-a aflat abia joi locul de disputare al finalei, cele două galerii pregătesc scenografii speciale. Giuleștenii sunt siguri că își vor surclasa rivalii, mai ales că în peluza lor deja se cumpără bilete la inelul 2: „Facem ceva spectaculos, 3D. Iar o să-i batem pe steliști și la spectacol„. Câștigătoarea Ligii a 4-a pe București va juca barajul de promovare la Liga a 3-a cu învingătoarea de la AJF Giurgiu pe 16 și pe 23 iunie.

500 de jandarmiși 460 de stewarzi vor forma dispozitivul de pază la meciul de azi

Ionuţ Voicu: „Să nu îi subestimăm!”

Ionuț Voicu, 34 de ani, admite că „suntem favoriţi, avem experienţă şi valoare peste Steaua, dar e o finală şi trebuie să fim atenţi!”.

Ionuţ, cum e să ai două şanse din trei în finala cu steaua?
Poate să pară mai simplu, dar nu e. Avem avantajul celor trei puncte înaintea stelei, dar este un meci special, o finală. Ei îşi joacă ultima carte, iar fotbalul, ştim foarte bine, este imprevizibil.

Totuşi, pare că aveţi toate atuurile, inclusiv ultimul rezultat direct, tot pe „Arenă”. 
Acum e alt meci, cu o altfel de încărcătură. Da, eu cred că suntem mai valoroşi, mai experimentaţi, dar trebuie să fim atenţi. Au şi ei echipă bună, vin cu ambiţie, cu entuziasmul tinereţii. Ar fi cea mai gravă greşeală să-i subestimăm.

Am văzut că cei tineri nu comentează când îi mai corectaţi în teren.
E normal, ne respectăm. Şi ei pe noi, dar şi noi, „bătrânii”, pe ei. Nu-i punem să ne care genţile, nu-i înjurăm sau chestii de genul ăsta. Sunt copii buni, talentaţi, dar au uneori nevoie de ajutor. De aia suntem alături de ei. Pentru că, până la urmă, experienţa noastră la prima ligă, în meciuri internaţionale, a lui Pancone, Nico, Maftei, a mea, contează enorm. Totuşi, e Liga a 4-a.

Tu ce planuri de viitor ai? 
Am semnat pe trei ani. Când am plecat de la Rapid, a fost din cauza problemelor financiare. Dar mi-am promis că am să mă întorc. Era normal, aici m-am simţit fotbalist. Şi dacă băieţii au început acest proiect, m-am gândit să pun şi eu umărul la revenirea Rapidului. Deocamdată mă simt foarte bine şi am plăcerea de a juca. Sper să promovăm şi să mergem tot aşa. Fiindcă vreau să readucem Rapidul în Liga 1!
2

Florin Răsdan: „Uitaţi ce a fost! Acum e finala!”

Florin Răsdan, 23 de ani, este convins că „nu mai contează trecutul, duelul de azi cu Academia Rapid este cel decisiv și va fi cu totul diferit”.

Florin, vă așteaptă finala cu Academia Rapid…
Așa este. Chiar e o finală. Sunt convins că vom avea un meci greu, presiunea este mare, însă am demonstrat că suntem o echipă bună, care poate bate pe oricine, și cred că putem învinge marea rivală.

Ați pierdut categoric ultimul meci, vă e teamă de ei? 
Cred că acest meci va fi total diferit față de tot ce am jucat până acum cu ei. Nici ei nu-și permit să greșească, vor fi prudenți. Noi trebuie să riscăm cât e nevoie pentru că nu avem nimic de pierdut. Am încredere în băieți și vom face un meci mare. Teamă nu are de ce să ne fie, nu sunt invincibili. Îi respectăm, dar vrem să câștigăm și o putem face!

Cum va fi atmosfera? Ultima oară au fost peste 30.000 de oameni.
Nu știu dacă vor mai fi atâția. Știu însă că suporterii stelei nu vor lipsi, vor fi acolo, în peluză, în număr mare și vor face din nou o atmosferă superbă, așa cum au arătat la fiecare meci al nostru. Cu ei în spate suntem mai puternici și le mulțumim pentru tot ceea ce fac pentru noi. Le promitem că și noi vom face tot ce putem pentru ca ei să fie mândri. Suporterii Stelei merită tot ce e mai bun.
3

CLASAMENTUL ACTUALIZAT DIN PLAY-OFF

1. Academia Rapid 9 puncte, 2 meciuri
2.  csa steaua 6 puncte, 2 meciuri
3. CS FC Dinamo 1 punct, 2 meciuri
4. AS Tricolor 1 punct, 2 meciuri

Academoa Rapid a intrat în play-off cu 3 puncte
csa steaua cu 2 puncte
AS Tricolor cu un punct
CS FC Dinamo cu 0 puncte

CUM SE PROMOVEAZĂ: Câștigătoarea play-off-ului va disputa meciul de baraj pentru promovarea în Liga 3-a cu învingătoarea din județul Giurgiu.

Sursa: gsp.ro