Academia Rapid – steaua 7-1! Pe teren doar 2-0… Suficient pentru un 10!

Niculae Rapid - steaua
Daniel Niculae marcând primul gol al meciului Academia Rapid - steaua

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

Academia Rapid – steaua nu mai e trăit la intensitatea din sezonul regulat. Dacă atunci fuseseră anunţaţi pe Arena Naţională peste 36.000 oameni, acum abia dacă se strâng a treia parte din aceştia. Asistenţă mai degrabă modestă, sub cea de la meciul Academia Rapid – steaua care se juca pe Giuleşti în toamnă. Noroc cu peluzele. Acolo spectacolul îşi face loc minute bune. De data asta, galeria stelei e un pic mai inspirată decât media lamentabilă cu care ne-a obişnuit. De altfel ea e cea care a marcat golul de onoare. Pentru că pe teren steaua se apropie de Ciuculescu doar întâmplător. Şi când reuşeşte asta deja e 1-0. Vlada dă o pasă excelentă pentru Nico, care ciupeşte minega cu vârful bocancului chiar când portarul advers dă să sară pe ea. Se poate să fi înghiţit un pic de gazon… Nu-i bai!

Goge decide să pună lacăt pe Academia Rapid – steaua

Militarii contează undeva la 15 minute, dar timid. Asta pentru că Academia Rapid conservă un rezultat mai mult decât suficient. Până la urmă însă, Goge ia pe cont propriu decizia de a risipi emoţiile şi cu mingea servită ideal de Niculae la purtător o ia la fugă şi apoi o redirecţionează în faţa porţii către Grigore. Noul intrat trage cu sete şi plasa doar printr-un miracol nu se rupe. Lucrurile sunt clare. Chiar dacă ar putea fi şi mai clare. Tânărul Dovleac, intrat în locul lui Goge zburdă ca nebunul pe stânga şi îi pune de două ori mingea pe tavă lui Daniel Niculae. Mereu singur cu portarul, Nico îşi bate joc, dar nu mai contează. Când e schimbat, cu câteva minute înainte de finish, trei sferturi de stadion îl apaludă în picioare. Nici măcar hat-trick-ul de ratări – că am uitat să amintim de cea din minutul 2 – nu poate umbri o evoluţie perfectă, sigură a Academiei Rapid.

Sportiv, imbatabili! La comisii, rămâne de văzut…

Pe teren putea fi cel puţin 5-0. Asta fiindcă Nico putea marca un poker lejer. Nu a fost să fie. La galerii a fost, cu indulgenţă, un 2-1. Dăm punctul stelei pentru impresia artistică decentă. La capitolul asistenţă totală rămân corigenţi. Aşa că 7-1 e echitabil per total. Mai ales că suntem băieţi valabili şi nu mai amintim de ocazia rarisimă ratată la limită şi de Goge. Bine, statistica va ţine minte 2-0. Dar e suficient. Academia Rapid este campioană pe liga 4 Bucureşti! După 4-0 cu Tricolor şi un scor identic cu CS FC Dinamo vine şi acest 2-0 cu csa steaua care duce golaverajul din play-off la un perfect 10-0. Nu e rău deloc, ba chiar spunem că, sportiv vorbind, Academia este de 10. Şi este o echipă de nivelul ligii a doua. Deocamdată însă singura premisă este că e cu un picior în liga 3, dar sub numele de FCRB. Mai este un baraj cu o echipă micuţă din Giurgiu şi apoi se intensifică meciurile la comisii şi în instanţă.

Foto: digisport.ro