Detaliile financiare din spatele tranzacţiei! Când se va plăti marca Rapid

Rapid
Brandul Rapid

La ultima licitaţie stabilită pentru vânzarea brandului Rapid, SC FC R SA, formație care va juca în barajul de promovare în Liga a 3-a, a cumpărat marca. A fost cel de-al 19-lea termen, singura licitaţie la care s-a prezentat cineva. Însă ce sumă s-a plătit, de fapt, acum? ]n mod normal, 406.800 de euro + TVA a costat marca Rapidului. Sumă din care, însă, noul proprietar al mărcilor a achitat 10 la sută. FCRB a plătit pe loc 189.511,84 de lei (40.680 de euro). Urmând ca pentru a intrat în posesia brandului să achite în termen de 90 de zile restul de 366.120 de euro, anunţă digisport.ro.

Când vin restul de bani şi de la cine?

Aşadar, practic, momentan, există doar dreptul de a folosi marca fără a mai plăti chirie. Lucrurile nu sunt, deocamdată, schimbate prea mult. Mai ales că, în mod cert, restul de bani nu se va achita până nu se va rezolva într-un fel sau altul litigiul deschis de AFC Rapid. Cel pentru recuperarea mărcii pe care are drepturi de autor. Pentru că ar fi nesăbuit să achiţi aproape jumătate de milion de euro pentru ceva pe care l-ai putea pierde în instanţă. Este interesant de urmărit ce se va întâmpla dacă plata nu se face în 90 de zile. Şi, în acelaşi timp, cine achită suma integrală. Care, chiar dacă este una infimă pentru un brand ca Rapid, este totuşi imensă pentru orice investitor.

Din 2017, Academia Rapid. Din 2018, SC FC R SA

În altă ordine de idei, SC FC R SA este succesoarea cu personalitate juridică a Academiei Rapid Bucureşti. Aceasta a fost înfiinţată în 2017 în asociere cu Primăria Sectorului 1, dar nu a putut obţine personalitate juridică fiindcă nu a avut dreptul legal de a purta numele Rapid, fapt decis de instanţele din România. În sezonul recent încheiat a obţinut prin închiriere dreptul de folosinţă a mărcii, culorilor şi siglei FC Rapid de la societatea SC FC Rapid SA, aflată în lichidare.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required