Nu e glumă! Robert Ilyeş joacă la… Cupa Mondială! Află detaliile

robert ilyes
Robert Ilyeş

Confederația Independentă de Fotbal organizează la Londra, între 31 mai și 9 iunie, Campionatul Mondial al Minorităților. La acest turneu final va participa și naționala autointitulatului Ținut Secuiesc, la care au fost convocați mai mulți jucători din Liga 1. Selecționerul autointitulatului Ținut Secuiesc este Robert Ilyeș, care este și jucător, iar printre cei chemați la lot se numără Istvan Fulop (Sepsi) și Lorand Fulop (FC Botoșani). Pentru această națională a fost convocat și Csaba Csizmadia, jucător cu prezențe în naționala Ungariei, născut la Târgu Mureș, scrie gsp.ro. Majoritatea celor selecţionaţi sunt tocmai de la echipa lui Robert Ilyeş, FC Miercurea Ciuc. Care evoluează în liga a treia.

Lista tuturor echipelor participante

Mai mult, chiar și Gică Hagi trimite un fotbalist, pe Szabolcs Kilyén. Din Liga 1 mai este și Bela Fejer, actual portar la Sespi, acesta fiind convocat la Karpatalya. Echipele participante la acest turneu final sunt Tamil Eelam, Tuvalu, Armenia de Vest, Coreeni Uniți din Japonia, Tibet, Ținutul Secuiesc, Panjab, Padania, Cipru de Nord, Karpatalya, Ellan Vannin, Cascadia, Barawa, Kabylia, Matabeleland și Abkhazia. Aceste reprezentative sunt ale unor teritorii care nu există decât neoficial, însă ideea în sine este una interesantă. Iar pentru noi cel mai interesant este participarea lui Robert Ilyeş.

Robert Ilyeş, jucător exponenţial pentru Rapid!

Ilyeş este unul dintre cei mai importanţi mijlocaşi pe care Rapid i-a avut în ultimii 20 de ani. Acesta a câştigat alături de echipa de lângă Podul Grant patru trofee. Dintre acestea, de departe, cel mai important este titlul din 2003 din postura de om de bază. Fotbalistul născut la Miercurea Ciuc a jucat şi în prima jumătate a sezonului UEFAntastic 2005-2006 în Giuleşti, contribuind la eliminarea lui Feyenoord. Asta înainte ca el să se transfere în Azerbadjan. În ultimii cinci ani s-a retras în oraşul natal unde luptă să promoveze cu FC Miercurea Ciuc în liga a 2-a. A ratat la mustaţă, doi ani la rând, acest obiectiv. Prima dată în faţa celor de la Ştiinţa Miroslava, iar apoi în faţa lui Aerostar Bacău.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required