Meci eveniment pe Giuleşti! Frumoşii Nebuni închid sezonul duminică

Rapid Giuleşti 2020
CS Rapid ar putea beneficia curând de bazinul din Giulești 2020

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Duminică, 10 iunie, de la ora 20, pe stadionul Dinamo se joacă Academia Rapid – steaua. Finala Cupei României pe Bucureşti. Tot duminică, 10 iunie, dar ora 18 pe Giuleşti se consumă un eveniment special. Băieţii de la Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului au meci cu Power Team. O partidă care marchează 79 de ani de la inaugurarea stadionului. Pentru a înţelege mai bine însemnătatea sa, vă redăm mai jos comunicatul integral al băieţilor de la T2, cei care sunt principalii susţinători ai acestui proiect.

Stadionul Giuleşti în 1939

Luni, 10 iunie 1939 (27 de ani fără o zi de la semnarea procesului verbal de constituire a clubului Rapid) va reprezenta mereu un punct de referință în istoria Rapidului. Asta deoarece atunci a avut loc fastuoasa inaugurare a stadionului Giulești. Evenimentul a marcat Ceferiada. Dar și împlinirea a 70 de ani de la punerea în circulaţie a primului tren din România.

La inaugurare, stadionul nostru avea o capacitate de 12.160 locuri, iar ziarele vremii scriau că era “arena cea mai încăpătoare şi cea mai elegantă din ţară“. Chiar dacă nu avea gazon de iarbă, ci de zgură. Şi chair dacă nici nu dispunea de instalaţie de nocturnă, care oricum era o raritate la acea vreme.

La Tribuna 1 fusese instalat un lift, adus de la Londra, chiar de pe Highbury, primul pe un stadion din România. Lift ce a fost utilizat inclusiv după Revoluție. La început, spectatorii de la actuala peluză Nord vizionau meciurile în picioare (neexistând o peluză propriu-zisă în zona de Nord a stadionului, forma acestuia era de potcoavă, de aici și porecla de ”Potcoavă a Giuleștiului”). Sub tribune existau circa 60 de loje pentru oficiali.

Cei mai importanţi demintari prezenţi la eveniment

La evenimentul de inaugurare a Giuleștiului au participat regele Carol al II-lea (1930-1940), Marele Voievod de Alba Iulia, Mihai, prinţul Paul al Greciei, membri ai guvernului, consilieri regali, înalţi demnitari, numeroşi delegaţi ai căilor ferate europene. Aceasta fiind o premieră pentru România ca atâtea personalităţi şi oficialităţi să fie prezente la inaugurarea unui stadion

Totusi, venerabilul domn Gheorghe Scurtu, un adevarat muzeu ambulant al Rapidului sustine ca: “Inaugurarea avusese loc în octombrie 1936, tot cu participarea Casei Regale, sărbătorindu-se 70 de ani de la venirea lui Carol I. Este adevărat că atunci nu era încă totul gata, dar în 1938 se disputau aici, cele două celebre semifinale cu Venus. În 1939, Carol al II-lea, care desființase toate partidele politice din țară, a folosit serbările Ceferiadei, pentru a consemna apariția partidului său, Frontul Renașterii Naționale.”
_________________________________________________

Stadionul Giuleşti în 2018

Duminica pe 10 iunie aniversam 79 de ani de existenta a batranului Giulesti… ne strangem cu mic, cu mare, frumosi, nebuni cu sange visiniu in vene sa sarbatorim casa noastra: Stadionul Giulesti „Valentin Stanescu”.

ACS Rapid FNG joaca ultima etapa din liga a 5-a sezon 2017-2018 impotriva Power Team. O ultima reprezentatie pe Giulesti pentru capriori. Un ultim „Hai Rapid!” in acest sezon de primavara. Am pregatit mai multe surprize pe care le vom anunta gradual. Ca si o noua serie de bilete de colectie fara valoare fiscala. Ce vor fi inmanate tuturor celor care aleg sa doneze in „Cutia Visurilor”.

ACS RAPID FNG vs POWER TEAM
stadion Giulesti
duminica 10 iunie
18:00

intrare libera

Programul de meci

Mai jos aveţi programul de la meciul Rapid