Lobonţ despre suporterii Rapidului: „Se aseamănă cu cei de la AS Roma!”

Lobonţ
Lobonţ

Bogdan Lobonţ a debutat în Liga 1 în tricoul Rapidului în 1997 și își amintește perfect prima apariție pentru alb-vișinii. Goalkeeperul de 40 de ani compară atmosfera din Giulești cu cea de la Roma. Lobby a povestit pentru FRF TV despre atmosfera fantastică pe care a găsit-o în Giulești, când a venit de la Hunedoara: Atmosfera din Giulești m-a lovit, dar în mod pozitiv. De la primul meci, cu o echipă din Slovenia în UEFA Intertoto, pe stadionul Cotroceni. Nu eram obișnuit să joc, era plin stadionul. Atâția suporteri și pasionali, și călduroși, absolut senzaționali la nivel de coregrafie… Pentru mine era… pfff, mă gândeam: wow! Unde sunt!”

Amintiri pentru Lobonţ de la debutul de pe Giuleşti în Liga 1

Lobonţ a continuat apoi să depene amintiri despre el şi suporterii din Giuleşti. Mai ales despre primul său meci pe acest stadion pe care l-a jucat în Liga 1: „Apoi, primul meci pe Giulești, cu Ceahlăul, prima etapă din sezonul ’97/’98, un 0-0 pe ploaie, stadionul plin… Din prima secundă când am pășit pe gazon de la încălzire până la fluierul final a fost…woooow! Ceva senzațional, de nedescris! Trebuie să fii acolo ca să simți și să ai trăirile pe care ți le transmite Giuleștiul!”

Lobonţ: „Am întâlnit oameni care se închideau în casă să vadă meciul”

Nu în ultimul rând, a venit comparaţia inevitabilă cu romanii. În faţa cărora a jucat aproape un deceniu. „Ce are AS Roma special? Suporterii. Pot să-i compar cu cei de la Rapid. Bine, e un alt nivel, dar se aseamănă. Sunt pasionali, trăiesc pentru fotbal. Țin minte și când juca Rapidul. Juca Rapidul și punct. Am întâlnit oameni care pur și simplu se închideau în casă singuri și se uitau doar ei la meci. Așa sunt și romaniștii, la fel. Dar acolo e amplificat, la un alt nivel„, a spus Lobonț într-un interviu acordat pentru FRF TV, citat de gsp.ro.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI