Fabulos! Florin Talpan nu se lasă! S-a dus către FRF. Află ce a declarat

steaua florin talpan frf prosport rapid
Florin Talpan contesta la FRF, acuza in ProSport

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Juristul csa steaua, Florin Talpan, a depus ieri la FRF cererea de recurs. În cazul celor cinci jucători de la Academia Rapid. Care au fost contestați de formația roș-albastră înaintea meciului direct de la play-off-ul Ligii a 4-a, scor 0-2. Talpan cere clar ca meciul să fie câștigat la „masa verde” de steaua și echipa Armatei să meargă la barajul pentru Liga a 3-a. Juristul vrea explicații pentru hotărârea luată de AMFB de a respinge plângerea sa. În dosarul prin care scoate în evidență că Academia Rapid ar fi folosit cinci jucători care ar fi semnat contracte ilegale. Acesta susține că FRF e obligată să ofere un verdict final, bazându-se pe o decizie luată de ÎCCJ în cazul dezafilierii Craiovei.

Ce a solicitat Florin Talpan FRF

Solicit comisiei să indice temeiul legal prin care o asociație fără personalitate juridică încheie acte juridice. În speță încheierea contractelor cu jucătorii contestați. Spun acest lucru în condițiile în care comisia de recurs a FRF e stabilită de ÎCCJ ca tribunal arbitral. Exact asta se arată în motivarea din dosarul dezafilierii Universității Craiova. Așadar, membrii tribunalului arbitral sunt asimilați funcționarilor publici”, a declarat Talpan pentru GSP.ro.

Colonelul Talpan își caută dreptatea la FRF după ce comisiile AMFB l-au trimis la Federație: „Am depus cererea de recurs la FRF cu speranța ca membrii comisiei care vor soluționa acțiunea noastră vor fi de bună credință. Şi vor judeca în conformitate cu prevederile legale. Hotărârile date pe fond și la apel de către Comisiile AMFB nu sunt legale, iar motivele au fost pe larg dezbătute de mine în contestație, apel și recurs. Este de notorietate faptul că AS Academia Rapid nu are personalitate juridică. Nu are capacitatea de a contracta. Totuși, AMFB consideră ca acele contracte încheiate cu jucătorii sunt valabil încheiate. Se știe că jucătorii profesioniști pentru a se reamatoriza au o întreagă procedură de parcurs. În conformitate cu art. 2 din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal”.

Un pasaj din cererea de recurs

Deși Academia Rapid a obținut CIS prin asocierea cu societatea SC FC R SA, Talpan susține că echipa giuleșteană nu ar putea promova legal în Liga a 3-a.

„Liga a III-a este o competiție recunoscută la nivel național. Iar AS Academia Rapid nu are cum să participe. Deoarece nu are Certificatul de Identitate Sportivă eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului. Cel care să îi permită să evolueze în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal. Practic, scopul pentru care a fost înființată AS Academia Rapid a fost încălcat, prin legitimarea unor sportivi profesioniști. Deoarece acesta, prin voința asociaților, este practicarea disciplinei sportive fotbal de către membrii asociației”, se arată într-un pasaj al cererii de recurs a CSA Steaua către FRF obținut de GSP.ro.

Cei cinci jucători contestaţi de Florin Talpan

”Roș-albaștrii” au mers la FRF. După ce la data de 20 iunie AMFB le-a respins ca nefondat apelul și i-a trimis pe aceștia să facă recurs la Federație. Florin Talpan a contestat dreptul de joc a cinci fotbaliști profesioniști de la Academia Rapid. Înaintea meciului direct din play-off pierdut de csa steaua, scor 0-2. Este vorba despre Ionuț Voicu, Vasile Maftei, Daniel Niculae, Marian Vlada și Petre Goge.