POVESTE / „Ia uite cum aleargă! Zici că e Nae Manea!”

ProSport Nae Manea
Nae Manea pe vremea când antena Rapid. Foto: ProSport

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Regretatul Nae Manea pare să aibă un corespondent în actuala echipă a FCRB. Cel puţin în viziunea fanilor. Andrei Dovleac este unul dintre jucătorii pe care Academia Rapid, actuala FCRB, i-a adus de la AFC Rapid în vara lui 2017. Accidentat iniţial, fotbalistul de 20 ani a intrat din ce în ce mai bine pe final de sezon, iar cursele sale din bandă, mai ales de pe stânga au fost irezistibile. Driblingul pe care îl are în regim de viteză şi uşurinţa cu care duce mingea în faţa porţii nu i-au lăsat indiferenţi nici pe suporterii giuleşteni. Care, din tribunele stadionului Giuleşti, i-au validat calităţile lui Andrei Dovleac. Sigur, el şi le-a arătat şi în liga a 5-a, dar acolo expunerea şi valoarea adversarilor erau, totuşi, inferioare. Să joci în echipă cu Niculae, Pancu, Vlada, Maftei sau Goge este, totuşi, altceva.

Suporterii îl compară pe Dovleac cu Nae Manea

„Ia uite cum aleargă! Cum ţine capul în pământ, ce viteză are! Puţin cocoşat, spui că e „Ghepardul” Nae Manea!”, remarcă unul dintre suporteri la cel din urmă meci din sezonul regulat jucat pe Giuleşti, cu Romprim. Desigur, până să ajungă la nivelul lui Manea, Dovleac mai are mult de muncă. Enorm de mult. Important este că există nişte calităţi de unde să înceapă o carieră frumoasă. Mai trebuie lucrat însă mult la ultima pasă. Cu toate că aduce extrem de uşor mingea în faţa porţii, un procentaj mare al centrărilor e greşit. Fireşte, există şi excepţii. Iar la meciul cu csa steaua de pe Arena Naţională, mijlocaşul l-a lăsat de două ori pe Nico în poziţie de singur cu portarul. Niculae a ratat mereu, dar fazele au fost frumos lucrate.

Andrei Dovleac, om de bază în sezonul 2018-2019

Noi rămânem cu impresia suporterilor pe care am auzit-o pe viu. Dar şi cu admiraţia pe care o avem pentru calităţile lui Andrei Dovleac încă de pe vremea când juca excelent pentru AFC Rapid. În mod cert, mijlocaşul va fi titular de bază la FCRB în sezonul 2018-2019. Având în vedere atât calităţile pe care le are, cât şi regulile de la liga 3. Care spun că în primul unsprezece trebuie doi jucători U21 şi trei U19!

Andrei Dovleac
Andrei Dovleac a revenit pe teren