SPECIAL / Va avea loc Marea Unire a Rapidiștilor?

Eroul
Rapid, eroul nostru

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Asteptam Marea Unire! A rapidistilor. Anul acesta, după cum deja bine stim cu toții, are loc aniversarea centenarului Marii Unirii Naționale de la 1918. Centenarul Rapidului va avea loc peste cinci ani. Dar anul acesta putem vorbi despre ceea ce, așa cum reiese din sondajul publicat pe site-ul nostru, își doresc cei mai mulți dintre cei care iubim această echipă: REUNIREA RAPIDIȘTILOR ÎNTR-O SINGURĂ ENTITATE. Asociația Fotbal Club Rapid București a remis un comunicat pe care vi-l redăm în totalitate. În speranța că, într-un final, noi toți: români, țigani, frumoși, urâți, nebuni, sănătoși, aristocrați, muncitori, bogați, săraci, ne vom uni din nou vocile in marele cor al Galeriei Rapidului.

Dragi rapidiști,

Pentru o mai bună informare a ceea ce se întâmplă astăzi în interiorul suflării rapidiste, vom începe acest mesaj cu un scurt istoric.

În anul 2016, în urma declarării falimentului SC FC Rapid SA, noi, reprezentanții Asociației “Fotbal Club Rapid București”, în frunte cu Horia Manoliu, am avut mai multe runde de întâlniri cu membrii Clubului Aristocratic Rapid. Întâlniri ce au fost conduse la acea vreme de către Ovidiu Nahoi. În calitate de prim-vicepreședinte al C.A.R. Ne-am expus planurile pentru a reactiva Asociația „Fotbal Club Rapid București.” Pentru a nu lăsa spiritul rapidist să moară!

Le-am oferit varianta de a veni lângă noi pentru a duce împreuna mai departe Rapidul. Riscul, în cazul unui eșec, era să avem de-a face cu o divizare a suporterilor rapidiști în mai multe tabere (ceea ce s-a și întâmplat). Odată cu aceasta „să se aleagă praful” de această minunată echipă.

În urma tuturor discuțiilor purtate, am căzut de acord să ne înhămăm pe același drum și să ne apucăm împreună de treaba. A doua zi de la ultima discuție, în urma căreia bătusem palma, Clubul Aristocratic Rapid a organizat o conferință de presă. În care a declarat că va porni la drum, pe cont propriu, cu o noua entitate – Mișcarea CFR. Astfel, am ajuns în situația de a avea două entități cu numele Rapid. Totodată, lucrul pe care nu ni-l doream, o primă divizare a suporterilor.

După toate acestea, lucrurile nu s-au oprit aici. A urmat o campanie constantă de denigrare a Asociației “Fotbal Club Rapid București” și a oamenilor din conducerea ei. Inclusiv a unor persoane private care s-au alăturat nouă. Atât financiar cât și sufletește. Lucru care se petrece și în ziua de astăzi.

Cine este Asociația “Fotbal Club Rapid Bucuresti”?

A luat ființă în anul 2001, în urma divizării Uniunii Fotbal Club Rapid București (UFC Rapid București). A obținut CUI, CIF și CIS în anul 2001.

Între anii 2001 și 2006 (2006 fiind anul transforării în SC FC Rapid SA), echipa noastră mult iubită a funcționat și și-a desfășurat activitatea sub această formă de organizare. Este echipa care ne-a adus cele mai mari satisfacții, câștigând campionatul în anul 2003, Cupa Romaniei în anii 2002 și 2006. Supercupa României în 2002 și 2003, și, bineînțeles este aceeași echipă care ne-a încântat în acea campanie UEFAntastică. În care Rapidul a ajuns până în sferturile de finală ale competiției.

Datoria, ce atârnă astăzi atât de greu precum o piatră de moară, este aferentă perioadei 2002-2003. Nefiind plătită la timp, datoria a acumulat penalități în decursul anilor. Precum un bulgăre de zăpadă, ajungând la această “frumoasă” sumă.

În această echipă, Asociația “Fotbal Club Rapid București”, se regăseau la momentul respectiv, Daniel Pancu, Daniel Niculae, Vasile Maftei și mulți alții. Această datorie nu a fost făcută în ultimii doi ani de activitate odată cu reactivarea Asociației “Fotbal Club Rapid București” în anul 2016. De altfel, la ultimele două ediții de campionat (Liga 5 și Liga 4), am reușit să ținem cheltuielile sub control și să nu mai adăugăm și alte datorii la bugetul de stat.

Marea Unire!

Am vrut să precizăm acest lucru, pentru o mai bună informare a voastră, dragi suporteri. Pentru a înțelege că această datorie este istorică. Din perioada când acest club ne purta pe culmile gloriei.

Așa cum ne-am opus atunci divizării suporterilor și a întregii suflări rapidiste, tot așa, ne dorim astăzi o UNIFICARE SUB ACEEAȘI UMBRELA A TUTUROR ENTITĂȚILOR ALB-VIȘINII. Și aici ne referim la Asociația “Fotbal Club Rapid București”, AS Academia Rapid (eventual SC FC R București SA) și AS Rapid Frumoșii Nebuni ai Giuleștiului.

În momentul de față, există discuții avansate cu aripa reformistă din cadrul AS Academia Rapid pentru a realiza această unificare. Aripa reformistă din care face parte și Primarul Sectorului 1, domnul Daniel Tudorache. Din păcate, în cadrul Academiei există și o aripă destul de puternică, formată din membrii Clubului Aristocratic Rapid, ce se opune cu vehemență acestei unificări.

Noi, Asociația “Fotbal Club Rapid București”, facem publică invitația de a ne așeza cu toții la masă pentru a reclădi UN SINGUR RAPID. Mare și puternic, precum propria sa istorie.

Haideți să lăsăm orgoliile deoparte și să discutam deschis. Să punem fiecare tot ce are mai bun pentru a duce din nou Rapidul acolo unde îi este locul!

MAREA MASĂ A SUPORTERILOR ASTA ÎȘI DOREȘTE!

HAI RAPID!