Talpan cere ca Academia Rapid sa piarda toate meciurile cu 3-0

steaua florin talpan frf prosport
Florin Talpan contesta la FRF, acuza in ProSport

Atat Prosport cat si Digisport, anunta ca spaima lui Gigi Becali, colonelul Talpan, a depus memoriu la FRF si cere ca Academia Rapid sa piarda toate meciurile cu 3-0!

Clubul Armatei reclamation, in memoriul depus astazi la FRF, doua chestiuni majore:

1. Stadionul „Rapid“, pe care AMFB a decis sa se joace meciurile din play-off-ul pentru promovarea in Liga 3, nu intruneste conditiile minime de siguranta, nu are avizul ISU si, prin urmare, e imposibil sa fie omologat. Rezultatele meciurilor disputate pe acest stadion neconform, sustine Talpan, nu pot fi validate, „fiind incalcate reglementarile FIFA, UEFA si FRF. Un meci jucat pe un teren neomologat e un meci al carui rezultat nu poate fi recunoscut de nicio autoritate fotbalistica. FRF, prin Statut, supervizeaza si supravegheaza activitatea membrilor afiliati“, a atacat ofiterul.

2. Jucatorii Academiei Rapid, care sunt profesionisti, evolueaza ilegal pentru aceasta formatie, deoarece Asociatia Academia Rapid, neavand personalitate juridica, nu ii putea legitima, ei fiind legitimati pe Asociatia Redivivus 2017! In baza acestor fapte, spune Talpan, AMFB trebuie sa dicteze meci pierdut la masa verde pentru Academia Rapid la toate intalnirile in care au fost folositi fotbalistii legitimati ilegal.

„AMFB si FRF incalca toate legile si propriile regulamente si statute, doresc sa introduca Academia Rapid in Liga 3 cu orice pret, chiar daca aceasta nu are ce cauta nici macar in play-off! Solicitam si noi FRF si AMFB sa ne puna la dispozitie documentele in baza carora e omologat stadionul Rapid. Potrivit Articolului 39, Alineatul 1, Litera b) si Alineatul 2 al aceluiasi articol din ROAF, stadioanele trebuie omologate de o comisie din care fac parte reprezentantul AMFB, reprezentantul bazei sportive, reprezentantul ISU, reprezentantul Jandarmeriei, reprezentantul clubului respectiv, responsabilul de ordine si siguranta al clubului. Sa vedem si noi daca aceasta comisie a existat si a omologat stadionul! E clar ca stadionul Rapid nu poate fi omologat, este nesigur pentru vizitatori si n-are autorizatie ISU. AMFB stia ca stadionul Rapid este un pericol pentru spectatori, dar l-a ales pentru a avantaja Academia. Iar cei de la Academia Rapid nu se feresc sa recunoasca acum ca joaca acasa inclusiv pe pagina lor de Facebook!“, s-a ambalat Talpan, in discutia cu reporterul.

MOTIVUL PENTRU CARE TALPAN CERE FRF CA FORMATIA GIULESTEANA SA PIARDA TOATE MECIURILE CU 3-0

Talpan a afirmat ca a cerut, in memoriul depus la FRF, ca Academia Rapid sa piarda toate meciurile! „AMFB a mai comis un abuz: lasa sa joace pentru Academia Rapid jucatori care nu sunt legitimati la acest club! Conform Articolului 7 din Regulamentul privind Statutul si Transferul Jucatorilor de Fotbal, jucatorii amatori si cei profesionisti au dreptul sa evolueze pentru un club daca sunt legitimati sau transferati regulamentar la clubul respectiv si au contract incheiat cu clubul la care se afla legitimati. Cei care nu indeplinesc aceste conditii nu pot fi inscrisi in raportul de arbitraj si nu pot participa la joc. Jucatorii Academiei, care sunt fotbalisti profesionisti, nu pot juca pentru Academia Rapid deoarece nu pot semna contract cu o societate fara personalitate juridica. Fotbalistii Academiei au semnat contracte cu Societatea Redivivus, o societate care are personalitate juridica, dar nu e Academia Rapid! Iar contractul de jucator e un act juridic. Semnand cu alta entitate, ei nu au drept de joc pentru Academia Rapid si nu pot pretinde nici ca joaca pentru Academia Rapid ca amatori. Steaua solicita AMFB si Academiei Rapid sa prezinte cum au fost legitimati fotbalistii Pancu, Niculae, Voicu, Vlada si Maftei! Cerem ca Academia Rapid sa piarda la masa verde toate meciurile in care acestia au fost folositi!“, a afirmat colonelul, dupa iesirea de la FRF.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required