FOTO / Sărbătoare pentru doi foşti rapidişti! Merg în Liga Europa!

Liga Europa
Niky e în centru alături de Luque. Sărbătoresc calificarea în Liga Europa!

S-a tras cortina pentru doi foşti jucători ai Rapidului peste acest sezon. Frumos este că în saptele ei îi aşteaptă Liga Europa. Materialul nu ar fi fost unul de impact, dacă nu ar fi fost vorba despre doi jucători cu o importanţă majoră în istoria recentă a Rapidului. Nicolae Vasile şi Miquel Luque au făcut parte din garnitura care a promovat în prima ligă la finalul stagiunii 2015-2016 în cel dintâi eşalon. Din păcate, cum ştim, falimentul le-a ruinat munca. Despre Niky nu mai are rost să spunem prea multe. Deşi nu are decât 22 de ani, fundaşul stânga şi-a trecut deja în cont peste 70 de meciuri oficiale în Giuleşti. Dar şi două promovări! Plus că, nu trebuie să uităm, a fost în destule meciuri chiar căpitan.

Debut pentru Nicolae Vasile în Liga Europa

Luque a fost decarul din sezonul mai sus menţionat. Chiar dacă nu a avut, poate, evoluţii pe măsura acestui tricou, spaniolul care a trecut şi pe la Barcelona sau Atletico Madrid nu are cum să fie uitat de suporterii giuleşteni. Acum, amândoi joacă la Saint Julia. O mai veche cunoştinţă a Rapidului la rândul ei! Formaţia din Andorra a fost cea care a deschis drumul UEFAntastic al Rapidului din sezonul 2005-2006! A fost primul adversar. Acum, acelaşi club îi dă şansa lui Nicolae Vasile să debuteze în Cupele Europene. Pentru că aşa cum am explicat deja, terminând pe locul 3 în campionat, dar ajungând şi în finala Cupei Andorrei, Saint Julia s-a calificat pentru stagiunea viitoare din Liga Europa. Nu este o noutate pentru club.

Niky a adunat 14 meciuri şi două pase de gol

Mai ales că echipa din Andorra a jucat chiar în stagiunea precedentă în competiţiile continentale. Este însă ceva nou pentru Niky Vasile. Cu atât mai mult cu cât la sosirea sa în iarnă, echipa era pe locul 6. Fără şanse la Cupele Europene. Fundaşul stânga a jucat cum a ştiut mai bine, în 14 din totalul de 16 meciuri posibile şi a oferit şi două pase de gol. Sărbătoarea a fost pe cinste, iar experienţa este de neuitat pentru apărătorul crescut de Rapid. Le dorim lui, dar şi fostului decar Luque să câştige şi Cupa Andorrei. A cărei finală se va disputa pe 20 mai. Împotriva campioanei şi celei mai importante echipe din acest stat, FC Santa Coloma.

LĂSAȚI UN MESAJ