Rapid Frumoşii Nebunii ai Giuleştiului vrea Marea Unire! Care sunt condiţiile

Rapid
Rapid unic! Marea Unire!

La o zi după ce AFC Rapid a subliniat că îşi doreşte Marea Unire pentru un singur RAPID, situaţie prezentată deja pe 1923.ro, au apărut şi primele reacţii. Cei mai prompţi au fost reprezentanţii celor de la ACS Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului. Aceştia, aşa cum ne-au obişnuit, au pus pe tapet un plan structurat şi coerent. Dacă ale lor condiţii sunt realizabile sau nu, rămâne să decideţi voi, suporterii rapidişti de pretutindeni. Practic, acum mai lipseşte un punct oficial de vedere al Academiei Rapid / FCRB vizavi de dorinţa de unificare. În speranţa că şi el va veni curând, vă prezentăm mai jos, integral, comunicatul băieţilor susţinuţi de suporterii de la T2.

Comunicat Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului

In ultima vreme comunicatele, mesajele directe, semnalele, mentiunile pentru unirea celor trei proiecte care reprezinta Rapidul in acest moment s-au intetit. Am primit si noi, Asociatia Clubul Sportiv Rapid Frumosii Nebuni ai Giulestiului, invitatii mai mult sau mai putin oficiale de a veni la discutii alaturi de celelalte doua entitati: Academia Rapid si AFC Rapid. Dar pana in acest moment nu am raspuns la niciuna dintre aceste invitatii. Continuand drumul pe care am pornit in august 2017. Despre acest drum am tot vorbit, n-o sa revenim acum. Despre disponibilitatea noastra de a discuta si a ne intelege cu celelalte doua entitati pentru unirea rapidistilor langa o singura echipa vom vorbi, si o vom face mai deschis decat niciodata in randurile urmatoare.

Condiţiile ACS Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului

Vom raspunde prezent oricarei discutii care implica o analiza serioasa a situatiei si incearca unirea rapidistilor in jurul unui singur proiect, dar cu anumite conditii. Conditii de bun simt, spunem noi. Care sa nu dea ocazia unor interpretari ulterioare asa cum s-a intamplat de-a lungul vremii in diverse momente:

1. Invitatia sa vina oficial pe adresa de email a asociatiei office@acsrapid.ro
2. Invitatia sa cuprinda o „ordine de zi”, un sumar a ceea ce urmeaza sa fie discutat
3. Invitatia sa aiba stabilita o locatie incapatoare. Pentru a putea participa la ea orice rapidist doreste sa afle ce se discuta. Plus o data si ora clare pentru a putea confirma prezenta noastra
4. Pentru a evita discutii si interpretari ulterioare intalnirea sa fie inregistrata (de fiecare dintre parti, de ce nu?) video

Cum vede proiectul suporterilor de la T2 posibilă renaşterea Rapidului

Pentru a evita timp pierdut si nervi, discutii interminabile si interpretari ale tertilor, mai statuam o data conditiile in care vedem noi posibila renasterea Rapidului si unirea proiectelor existente, conditii ce trebuie indeplinite simultan:

1. Societatea care va avea echipa de fotbal sa fie 51% detinuta de suporteri dupa model socios. Care sunt modalitatile de a realiza asa ceva, care ar fi tipurile de abonamente socios, care ar fi forma de organizare juridica care sa permita asa ceva, etc sunt discutii tehnice care pot avea loc ulterior.
2. Suporterii cotizanti, asa numitii socios, in functie de tipul cotizatiei sa detina drept de vot in alegerea echipei manageriale a clubului! Cum? Dupa o perioada de campanie. In care se vor prezenta echipele manageriale si planurile lor. Apoi, echipa ce va avea un mandat limitat de timp si obiective clare ce trebuiesc indeplinite.

Transaprenţa financiară, cea mai importantă

3. Audit anual la societate realizat de catre o institutie cu renume in domeniu.
4. Neimplicarea in structura de conducere a persoanelor ce au dus Rapidul in situatia in care este acum.
5. Contracte publice cu terti neimplicati direct sau indirect in conducerea clubului pentru diversele activitati conexe. Cum ar fi: sistem ticketing, magazin on-line si off-line pentru materiale promotionale. Activitati de paza si protectie, activitati de catering la meciuri, etc.
6. Banii publici, in speta banii despre care se tot vorbeste ca ar putea veni din partea primariilor, sa fie directionati catre proiecte concrete! De dezvoltare a centrelor de copii si juniori ale clubului. Apoi sa fie auditati la finalul fiecarui proiect de investitii de catre o institutie cu renume.
7. Persoanele angajate de catre societate pentru a gestiona diverse activitati sa fie angajate doar prin concurs, exceptand echipa manageriala aleasa prin vot.

Concluzii

Acestea sunt cerinte care cu siguranta sunt necesare ca sa inlaturam orice urma de suspiciune si a garanta viitorul Rapidului.

Vrem un Rapid curat! Un Rapid care sa apartina de acum incolo suporterilor, care la randul lor isi pot dovedi dragostea fata de culori sustinand financiar echipa. Un Rapid in care sponsorii sa sponsorizeze si sa castige capital de imagine. Nu vrem bani murdari care sa fie spalati la Rapid! Nu vrem contracte cu societati „suveica”! Nu vrem bani publici investiti in scopuri electorale.

Voi ce spuneti? #TUestiRapid

Te invităm şi pe tine să votezi în SONDAJUL de mai jos!

LĂSAȚI UN MESAJ