Am trăit să o vedem şi pe asta! steaua se milogeşte de FRF să o primească în Liga 1!

ProSport csa steaua fcsb
ProSport expune o nouă etapă din conflictul csa steaua - fcsb

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

ProSport prezintă noi detalii din conflictul fcsb – csa steaua. Şi o ipoteză incredibilă! Pe care v-o redăm detaliat mai jos! Colonelul Florin Talpan, juristul clubului steaua, a depus miercuri la FRF o a doua notificare (după cea din aprilie anul trecut) în care îl somează pe Burleanu să pună în executare sentinţele judecătoreşti care spun că FC FCSB nu e steaua. În faţa reporterului ProSport, Talpan a spus că a depus şi o solicitare de audienţă la Burleanu, pentru a-i explica în amănunt cazul. Ofiţerul a părut inflexibil, subliniind că cere neîntârziat

Ce a solicitat steaua prin Talpan, conform ProSport

– înştiinţarea UEFA, de către FRF, în privinţa sentinţelor din instanţe,

– excluderea FC FCSB din toate competiţiile europene,

– rectificarea tuturor statisticilor şi informaţiilor existente pe site-ul FRF şi al UEFA,

– excluderea FC FCSB din Liga 1,

– dezafilierea FC FCSB de la LPF

– înscrierea echipei clubului Steaua în Liga 1

Talpan îl somează pe Burleanu!

Ofiţerul a explicat în amănunt situaţia, afirmând, în exclusivitate pentru ProSport, că gruparea lui Gigi Becali a obţinut locul din Liga 1 prin fraudă, în 2003, iar măsurile cerute azi federaţiei sunt doar o repunere firească în drepturi, conform cu 5 sentinţe ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie: „Au trecut patru ani de la decizia ICCJ din 2014, iar preşedintele Burleanu şi FRF încă nu au pus-o în aplicare. Nu au informat opinia publică că fcsb nu deţine palmaresul atelei, nu au notificat nici UEFA, chiar mai rău, au continuat să dezinformeze susţinând că FC FCSB este steaua Bucureşti. Prin cererea pe care am depus-o, csa steaua solicită urgent ca FRF să respecte legile, regulamentele şi deciziile instanţelor judecătoreşti.”

„Există deja 5 hotărâri ale ICCJ din România care spun că FC FCSB nu este steaua Bucureşti şi nu deţine palmaresul stelei. S-a făcut o mare nedreptate atunci când steaua Bucureşti, cel mai mare club sportiv din România, care a pus ţara noastră pe harta fotbalului mondial prin câştigarea Cupei Campionilor în 1986 şi a Supercupei Europei în 1987 a fost obligată să se înscrie în Liga 4, locul ei din Liga 1 fiind dat abuziv, ilegal, unei societăţi înfiinţate în anul 2003“, a explicat Talpan.

Invocă legislaţia românească

„Aşa cum prevede legislaţia din România, non-profitul AFC steaua Bucureşti nu ar fi putut niciodată să se transforme într-o societate pe acţiuni. Niciun non-profit nu poate să facă acest lucru, iar AFC steaua Bucureşti nu a putut nici să înstrăineze dreptul de participare în Liga 1, deoarece acesta nu îi aparţinea de drept. Şi chiar dacă nu i-ar fi aparţinut, Statutul FRF şi ROAF interzic transferul dreptului de participare de la o societate către alte societăţi. Pe scurt, dreptul de participare în Liga 1 poate fi câştigat doar prin merit sportiv, nu poate fi vândut sau cumpărat”, a declarat Talpan pentru ProSport.

Momentul din 2003. Când Rapid a luat ultimul titlu!

„Vă reamintesc că între AFC steaua şi CSA steaua a fost încheiat un protocol în 1998 prin care AFC steaua devenea administratorul echipei de fotbal al csa steaua şi primea cu titlul de împrumut toate elementele necesare desfăşurării activităţii. Protocolul a fost încheiat pe o perioada de 20 de ani, până în anul 2018, dar a fost abrogat în anul 2003. În acel moment, locul în Liga 1 trebuia să revină la proprietarul de drept, adică csa steaua Bucureşti. Faptul că FRF a permis unui club înfiinţat în anul 2003 să evolueze în Liga 1 este un mare abuz. Acest abuz a provocat prejudicii nu doar csa steaua, ci şi celorlalte echipe din Liga 1. Solicităm să se facă dreptate!“, a explicat, în mare vervă, juristul de la steaua, după ce a părăsit sediul federaţiei, în ProSport.

Problemele de la centrele de copii şi juniori evidenţiate

„Încălcările acestea repetate ale regulamentului au distrus fotbalul românesc, aducându-ne în situaţia gravă în care ne aflăm acum. La nivel naţional, club noastre de fotbal sunt la pământ, academiile de juniori produc foarte rar fotbalişti de calitate. Excepţie face Academia Hagi. Iar la nivel de naţională echipa noastră trece prin cea mai neagră perioadă din istorie. Dacă vrem un fotbal sănătos, trebuie să respectăm legile, statutele şi deciziile“, a încheiat Talpan pentru ProSport, într-un stil retoric care aducea mai degrabă a pledoarie în faţa unui tribunal.

Acesta a mai informat reporterul ProSport că a pregătit un geamantan de acte traduse în engleză şi autentificate la notariat, cu toate sentinţele instanţelor din România, plus motivările şi alte dovezi care atestă că steaua nu e FC FCSB, şi că e pregătit să le trimită la UEFA. „Am cerut audienţă la Burleanu. Sper să înţeleagă. Dacă va refuza… Nu vreau să intru acum în speculaţii. Vom vedea. Dar avem pârghii legale să punem în executare sentinţele definitive ale justiţiei române“, a strecurat Talpan ulterior.

În loc de concluzie

Noi încheiem prin a conchide că această situaţie, practic, reprezintă o uriaşă palmă dată de istorie. După ce a intrat în Liga 1 direct pe tanc, în locul lui Carmen, iar roata istoriei i-a întors unde le era locul de la bun început, ce răzbunare mai mare şi ce ironie a sorţii mai interesantă pot fi decât să vezi cum coloneii se milogesc de FRF să-i reprimească în Liga 1, în locul echipei unui om născut în aceeaşi zi cu Rapidul? Başca faptul că vorbim de anul 2003, cel în care Rapid a cucerit ultimul titlu de campioană. Nu ar fi rău ca fcsb să fie exclusă. Dar ar fi şi mai bine ca nici csa steaua să nu sară de liga 4 mai devreme de 2047. Pentru a-şi putea sărbători un glorios centenar…