INEDIT / Super Rapid şi dovada utilizării mărcii care a generat războiul

Super Rapid
Super Rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

AFC Rapid a intentat recent acţiune în Justiţie pentru recuperarea mărcii şi a palmaresului de la SC FC Rapid SA, societate falimentară. Eveniment pe care l-am preconizat de mult timp. Acum însă povestea capătă alte conotaţii. Una dintre dovezile înregistrării mărcii actuale pe care SC FC Rapid SA o revendică şi Academia o închiriază stă chiar în faptul că ea a fost folosită pe materiale promoţionale. Rapidiştii vechi, amatori de obiecte de colecţie cu formaţia de lângă Podul Grant îşi aduc aminte în mod natural de revista Super Rapid. Apărută prima dată undeva în jurul anului 2004. Aceasta fiind una dintre dovezile folosirii mărcii de către AFC Rapid.

De la Giuleştina şi Forza Rapid la Super Rapid

Asta pe lângă biletele de meci pe care vi le-am prezentat în nenumărate rânduri. Nu am fi adus asta în discuţie însă dacă, dincolo de legitimitatea solicitarilor făcute de AFC Rapid în faţa Legii, nu ar sta şi o poveste interesantă. Predecesoarele acestei reviste au fost Giuleştina şi Forza Rapid. Nume, oarecum, mai legate de istoria clubului de lângă Podul Grant. Aşa că, logic, mulţi s-au întrebat de la ce provine Super Rapid. Ei bine, dacă vulturul de pe emblemă este inspirat din cel de pe sigla portughezilor de la Benfica, numele revistei şi al mărcii înregistrate are legătură cu… Deportivo La Coruna! Cea care a fost campioana Spaniei în 2001. În fapt, galicienii au fost una dintre cele mai puternice echipe ale Europei. Asta în prima jumătate a celui dintâi deceniu din mileniul trei.

Super Depor a fost muza rapidiştilor

Jucând chiar şi o semifinală de Liga Campionilor, împotriva celor de la FC Porto în 2004. Echipă pe care o antrena Jose Mourinho. Şi care, în acelaşi an, a cucerit Liga Campionilor. Revenind însă la ceea ce ne interesează, trebuie spus că datorită acestor performanţe superbe, echipa lui Fran, Tristan, Manuel Pablo, Molina sau Makaay a primit numele de Super Depor. Care a plăcut atât de mult celor ce se ocupau de imaginea Rapidului în acea perioadă, încât titulatura a fost preluată şi adaptată corespunzător. Din păcate, dacă atunci în dreptul ambelor echipe putea fi trecut numele de Super, acum amândouă se află într-o situaţie teribil de grea. Nimeni nu ştie cât timp va trebui să ne mulţumim mai mult cu amintirile…

Fireşte, tot ce mişcă în continuare legat şi de acest subiect, veţi găsi pe 1923.ro!