Finală de gală în Liga Campionilor! Real Madrid – FC Liverpool

Real Madrid - FC Liverpool
Real Madrid - FC Liverpool

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

S-a decis finala Ligii Campionilor ediţia 2017-2018. Real Madrid – FC Liverpool se va juca sâmbătă, 26 mai, la Kiev. Cel mai interesant este că cele două echipe sunt două dintre cele mai galonate din istoria fotbalului. Şi fiecare este pe primul loc în ţara ei la succese europene. Aşadar, Real Madrid – FC Liverpool înseamnă 17 trofee câştigate în Liga Campionilor. Şi un total de 26 finale jucate în cea mai importantă competiţie intercluburi din lume. Real Madrid s-a calificat prima, după 2-1 (d) şi 2-2 (a) cu Bayern Munchen. O dublă care a fost, totuşi, marcată în retur, de două gafe monumentale. Una a portarului bavarezilor, Sven Ullreich şi a doua a arbitrului care nu a acordat un penalty clar pentru nemţi la un henţ în careu al lui Marcelo.

Cristiano Ronaldo a scris istorie înainte de Real Madrid – FC Liverpool!

De menţionat este că în acest meci, Real Madrid – Bayern Munchen 2-2, Cristiano Ronaldo a atins două borne uriaşe. Cu toate că nu a marcat măcar un gol în dubla semifinală, portughezul rămâne golgheterul competiţiei în actuala stagiune, cu 15 goluri. Şi, aproape sigur va cuceri titlul. La meciul în cauză, Cristiano Ronaldo a jucat al 152-lea meci în Liga Campionilor! Record absolut pentru un jucător de câmp, unul mai mult decât catalanul Xavi. În acest moment, doar Iker Casillas, cu 167 de partide, mai stă în faţa lui CR7. În plus, Cristiano Ronaldo a atins şi borna 100 de meciuri jucate în Liga Campionilor pentru Real Madrid! Ceea ce au mai reuşit doar Iker Casillas, Raul Gonzales, Roberto Carlos şi Sergio Ramos. În cele 152 de meciuri, Cristiano Ronaldo a dat 120 de goluri! Fiind lider de departe la acest capitol, cu 20 mai multe decât Lionel Messi.

FC Liverpool a reuşit ceva unic în istoria Ligii Campionilor

Revenind la Real Madrid – FC Liverpool, trebuie spus că englezii au avut un retur mai confortabil la Roma. După 5-2 în tur, „cormoranii” nu au avut emoţii precum FC Barcelona, care a fost scoasă de capitolini după ce pierduseră pe Camp Nou cu 4-1. Dar au bătut pe Olimpico cu 3-0! FC Liverpool a condus cu 1-0 şi 2-1 încă din prima repriză, astfel încât misiunea a fost mult mai facilă. Chiar dacă AS Roma a bătut cu 4-2. Şi i s-au refuzat două lovituri de la 11 metri!

De menţionat că şi FC Liverpool a reuşit o performanţă unică în istoria Ligii Campionilor. Prin golul de 1-0 reuşit de Sane, senegalezul a devenit al treilea jucător care marchează măcar nouă goluri în această ediţie pentru aceeaşi echipă. Salah şi Firmino au câte zece, iar Sane nouă. Fapt unic în istoria Ligii! Cu alte cuvinte, urmează o finală, Real Madrid – FC Liverpool de poveste! Şi un duel pe care toată lumea îl aşteaptă. Între doi fotbalişti de clasă mondială! Cristiano Ronaldo şi Mohamed Salah!