CUTREMUR / Real Madrid se dezintegrează! Zidane şi-a dat demisia, Ronaldo – out!

Real Madrid Zinedine Zidane antrenor
Real Madrid a câştigat trei Ligi ale Campionilor cu Zinedine Zidane antrenor

Trei trofee ale Ligii Campionilor la rând. Două finale consecutive în care primul unsprezece al lui Real Madrid a arătat indentic. Aproape că îl putem spune pe dinafară. 4-1 cu Juventus Torino şi 3-1 cu FC Liverpool, alţi doi coloşi ai fotbalului. Cu această echipă. Nimic nu părea că poate fi mai perfect la Madrid – chiar dacă acest cuvânt nu are grad de comparaţie. Numai că dinamita a sărit în aer:

„Am luat decizia de a nu mai continua ca antrenor al lui Real Madrid. Este un moment ciudat, dar această echipă are nevoie de o schimbare pentru a continua să câştige. Are nevoie de un alt speech, de un nou stil de muncă şi de aceea am luat această decizie. Iubesc acest club, îl iubesc pe preşedinte. Mi-a dat oportunitatea să vin aici ca şi jucător, acum ca manager şi îi sunt profund recunoscător. Dar avem nevoie de o schimbare”, a declarat Zinedine Zidane în chiar ultima zi a lunii mai 2018.

Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema sunt aproape de plecare!

Într-o lume ideală, discursul său ar avea acoperire. Mai ales dacă ne gândim la obiceiul lui Guardiola de a nu petrece mai mult de trei-patru sezoane pe banca unui club. Numai că, în realitate, totul pare mult mai dramatic. Cristiano Ronaldo anunţa, enigmatic, după finala Ligii cu Liverpool că nu ştie dacă va mai continua la Real Madrid. Sigur, nu este pentru prima dată când CR7 spune aşa ceva. Numai că acum premisele par mai consistente. După un studiu prin presa internaţională, se pare că plecările greilor Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema sunt iminente. Motiv pentru care nici Zinedine Zidane nu a mai dorit să continue.

Real Madrid este prea mare până şi pentru ei

O filă de istorie se întoarce. Sigur, Real Madrid merge înainte şi, aşa cum spunea Zidane, această ruptură poate să reprezinte un restart benefic. Pentru că nici Real Madrid nu este legată ombilical de Cristiano Ronaldo şi Zinedine Zidane. Chiar dacă cei doi sunt, indubitabil, două dintre cele mai importante figuri din istoria clubului. Real Madrid este prea mare chiar şi comparativ cu ei! Mai ales că Neymar poate fi o variantă extrem de eficientă din toate punctele de vedere pentru clubul din capitala Spaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ