Dinu, explicaţii despre palmaresul lui Dinamo. Situaţie similară cu cea de la Rapid!

Cornel Dinu, Dinamo
Cornel Dinu, acum 20 ani, a aruncat prosopul după un meci Rapid - Dinamo. Ghiciţi cine a râs la urmă...! :)

În mod normal, un subiect care nu ar fi avut ce căuta pe site-ul 1923.ro. Asta dacă situaţia actuală a Rapidului nu ar fi fost sensibil asemănătoare cu cea a lui Dinamo. Mai ales începând cu 1994, punct cheie în ceea ce priveşte separarea secţiei de fotbal de cea sportivă. Sigla şi palmaresul aparţin echipei din Liga 4, iar formaţia din Liga 1 are doar dreptul de a le folosi, care a fost cedat de fostul patron, Nicolae Badea. Dezvăluirea a fost făcută de Cornel Dinu, în cadrul emisiunii „Digi Sport Matinal”.

Dezvăluirea lui Cornel Dinu despre palmaresul lui Dinamo

„Din păcate, în România, după ’90, au început aşa numitele inginerii financiare care sfidează orice etică şi onoare. Sigla e făcută în ’99 la inspiraţia mea, când Dinamo avea un parcurs foarte bun. Cei doi câini sunt, de fapt, unul singur. Era câinele meu, Nero. Sigla există, e confirmată şi aparţine Asociaţiei Comerciale Fotbal Club Dinamo Bucureşti, înfiinţată în 1998. Sigla e înregistrată la OSIM şi în comunitatea europeană, deci lucrurile sunt clare. În ceea ce priveşte palmaresul, în 1994, când din FC Dinamo s-a creat AFC Dinamo, conform cerinţelor legislative de atunci, sigla respectivă a fost trecută la AFC, precizându-se că aceasta este continuatoarea palmaresului secţiei de fotbal a Clubului Sportiv”, a declarat Cornel Dinu.

Clarificările care aruncă în aer fotbalul românesc

„Sigla şi palmaresul aparţin actualmente asociaţiei din 2005, Asociaţia Comercială FC Dinamo Bucureşti. Domnul Badea a lăsat dreptul de a folosi sigla si palmaresul societăţii care a cumpărat doar jucătorii, vândută domnului Negoiţă. Ele sunt ale acestei societăţi în insolvenţă, dar au o valoare inestimabilă. Nu vreau să fac comparaţii cu Talpan, că sunt ministere diferite şi oameni diferiţi, dar aceasta e cu adevărat cea care are ‘aurul’ acestei societăţi. Acestea se cumpără, că jucătorii s-au cumpărat”, a mai explicat acesta într-un final, conform digisport.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ