BREAKING NEWS / Marius Şumudică revine la culoarea vişinie!

Marius Şumudică performanţa
Marius Şumudică a vorbit în stilul caracteristic şi performanţa

Ştirea zilei în România! Marius Şumudică ar putea să antreneze din nou o echipă alb-vişinie, după şapte ani de pauză! În stagiunea 2010-2011 el şi-a pregătit echipa de suflet, Rapid. E drept, acum nu este vorba despre giuleşteni, ci despre… CFR Cluj! Sunt șanse mai mari ca Dan Petrescu să plece decât să continue la Cluj și conducerea are în plan angajarea lui Șumi, antrenorul care le-a ”suflat” un titlu steliștilor în urmă cu două sezoane, scrie gsp.ro. CFR luptă pentru titlu fără să știe dacă-și va păstra antrenorul și pentru stagiunea următoare. Dan Petrescu e pe picior de plecare, în ciuda unui sezon pe care-l evaluează „între foarte bun și excelent”. Conducerea a întocmit deja planuri pentru înlocuirea fostului internațional, informează TV Digi Sport.

SPECIALISTUL ANTI-sTEAUA

În afara variantei Edward Iordănescu, care a mai fost pomenită, șefii din Cluj iau în calcul un nume nou: Marius Șumudică! El nu e liber, ca Edi, însă ar prezenta mai multe garanții datorită experienței superioare. E experimentat inclusiv în războiul cu steaua, din care vișiniii au experimentat un episod în acest sezon. Șumi a câștigat campionatul cu Astra în 2016, în concurența cu fcsb pe care o conducea Laurențiu Reghecampf. Ardelenii cred că ar putea să repete în Gruia parcursul fantastic pe care l-a înregistrat cu trupa din Giurgiu, pe care a transformat-o în campioană, a câștigat și o Supercupă cu ea și a dus-o și în primăvara Ligii Europa. În afara rezultatelor, Șumudică ar schimba și stilul închis pe care l-a avut CFR în acest sezon. În ciuda investițiilor importante ale acționarilor, echipa a jucat economicos, „la ciupeală”, în majoritatea partidelor.

„E POSIBIL SĂ FI SEMNAT ÎN CHINA”

Jocul închis, fără sclipiri, constituie un motiv pentru care conducerea nu mai e încântată de contribuția lui Dan Petrescu. Plus scăderea șanselor de câștigare a campionatului. Plus randamentul sub așteptări al unor fotbaliști achiziționați cu așteptări mari: Alex Ioniță, Valentin Costache, Sebastian Mailat. Oficialii grupării caută să se pună la adăpost înainte să se despartă de Dan, pe care presa din China l-a anunțat ca viitor antrenor al formației Guizhou Hengfeng. „E posibil chiar ca Petrescu să fi semnat”, a scris publicația chineză „Football”. Dan a mai lucrat în China la Jiangsu Suning, de la care a fost demis după ce a câștigat Cupa. Mihai Stoica a susținut acum două săptămâni, la TV Digi Sport, că „Petrescu a semnat în China! Asta e informația pe care o am eu, dacă vreți merg la testul poligraf!”. Doar că atunci părea că mm încerca doar să suplimenteze tensiunea de la Cluj, să arunce informația asta ca să știe șefii și jucătorii că Dan are de gând să-i părăsească.

REUȘEȘTE MARIUS ŞUMUDICĂ SĂ VINĂ?

Interesul clujenilor pentru Șumudică nu constituie o condiție suficientă pentru ca revenirea lui Marius în Liga 1 să se și producă. El se află acum în Turcia, la Kayserispor, și președintele clubului din centrul țării a anunțat recent că tehnicianul a semnat prelungirea acordului pentru încă două sezoane. Ca să vină Șumudică la CFR, ar trebui să fie de acord și turcii. Kayseri e pe locul 8, cu trei etape înaintea finalului sezonului. Un progres semnificativ față de campionatul trecut, pe care roș-galbenii l-au încheiat pe locul 15, la limita retrogradării.

„SĂ NU INVENTEZE CONDUCEREA CEVA!”

Petrescu e conștient că ar putea fi înlocuit în curând, deși el nu spune că a semnat în China, dimpotrivă, pretinde că ar fi interesat să mai rămână pentru un sezon, să mai încerce o dată să câștige campionatul: „Eu aș continua, dacă nu va inventa conducerea altceva. Am spus după meciul cu Poli Iași că mă retrag ca să-l imit pe Becali, căruia îi iese totul bine, are noroc de când a anunțat că se retrage. Sezonul actual ar fi bun dacă vom termina pe 3, foarte bun dacă vom termina pe 2 și excelent în cazul în care vom deveni campioni. Șansele de titlu sunt mai mici acum, dar mai sperăm”.

400.000 € pe sezon încasează Petrescu în Gruia. Același salariu îl are Șumudică în Turcia

2021 e anul în care expiră noul acord al lui Șumi cu Kayserispor. Contractul lui Petrescu Dan cu CFR e valabil până în vara lui 2019

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required