BREAKING NEWS / Motivul pentru care Daniel Niculae pleacă de la Academia Rapid

Daniel Niculae
Daniel Niculae a marcat şi apoi a vorbit despre situaţia de la Aacademia Rapid

Daniel Niculae pare că e tot mai aproape de despărțirea de Academie. Nu pronunță încă adevăratele motive, dar surse din Giulești susțin că nu e dispus să colaboreze cu Burcă, cel care, în acte, ar fi încă manager general al clubului. Chiar dacă echipa e pe primul loc în Liga a 4-a București, la şapte puncte de a doua clasată, steaua, la Academia Rapid nu e deloc liniște. Apariția noii structuri, Fotbal Club R SA, care a obținut CIS de la MTS și a solicitat deja la AMFB să fie considerată continuatoarea Academiei Rapid, a inflamat și mai mult spiritele.

„NU SUNT CERTAT CU PANCU, DAR EU VĂD ALTFEL LUCRURILE”

Daniel Niculae anunța vinerea trecută că „meciul cu Carmen ar putea fi ultimul pentru mine la Academia Rapid”. N-a fost titular, a intrat pe finalul partidei, câștigată de giuleșteni cu 3-0. „Probabil că n-o să mai joc deloc vineri, cu Metaloglobus. Totul depinde dacă până atunci se rezolvă problemele de la club. Nu e vorba doar despre personalitate juridică sau CIS. În vara trecută, la începutul proiectului, s-au pus la punct niște lucruri. De atunci s-au tărăgănat lucrurile, nu s-a făcut nimic. Am senzația că sunt luat la mișto de unele persoane și nu accept asta! Pe imaginea mea, a lui Pancone și a primarului de la Sectorul 1, conduc și iau decizii alții”, a explicat Nico pentru Gazeta Sporturilor.

Daniel Niculae a discutat cu Daniel Pancu

După un moment de respiro, a continuat: „Deocamdată nu vreau să spun mai multe. Lumea vorbește, dar în acte, oficial, eu nu sunt președinte și nici Pancu nu e director tehnic. Suntem doar jucători. Eu nu sunt certat cu Pancu. Am vorbit amândoi la antrenamente zilele astea, i-am explicat ce mă deranjează și mi-a dat dreptate. Dacă el nu se simte lezat, e treaba lui, eu nu pot să accept unele lucruri. Una s-a promis, alta se face.”

„Nu suport să se întâmple asta la clubul pe care îl iubesc, pentru care mi-am rupt picioarele de la 13 ani, de când jucam pe zgura de la «Pasteur». Să fie clar, nu țin neapărat să fiu președinte. Poate să fie oricine, dar vreau să se respecte ce s-a stabilit. Dacă nu, e foarte posibil ca săptămâna viitoare să iau o decizie finală, cu tot regretul pentru oameni de la club, pentru colegi și pentru suporteri”.

NU-L VREA PE BURCĂ ȘEF

Surse apropiate alb-vișiniilor susțin că Daniel are un mai vechi conflict cu Ovidiu Burcă, pe care nu-l acceptă drept conducător. Mai ales după gafele în serie legate de obținerea personalității juridice și a CIS-ului pentru club. Conform acelorași surse, Burcă, deși a anunțat că s-a retras de la Academia Rapid, ar continua să figureze în acte ca manager general. Iar după demisia lui Ovidiu Nahoi, el a devenit președinte și la Rapid Redivivus, asociat la Academia Rapid.

Mai mult, tot Burcă deține acum o treime din noua societate, Fotbal Club R SA, cea care încearcă să preia Academia Rapid. O mutare care a și acutizat, până aproape la o iminentă ruptură, relația cu Daniel Niculae, unul dintre personajele exponențiale ale liderului din Liga a 4-a. Apropiați ai echipei din Giulești susțin că fotbalistul de 35 de ani ar urma să anunțe în acest weekend despărțirea de proiectul Academia Rapid. 

Declaraţii Daniel Niculae

„Sunt împăcat dacă voi pleca. Aș lăsa o echipă de nivel mediu de liga a doua, zic eu, lider autoritară în Liga a 4-a, cu mari șanse la promovare. O echipă cu 1.500 de fani, meci de meci, și cu minimum 20.000 la partida csa steaua”

„Primăria nu a băgat niciun ban, până acum toată finanțarea s-a asigurat prin sponsorizări. Atmosfera în vestiar este foarte bună, jocul merge, dar trebuie să fie rezolvate alte probleme. Eu sper să se întâmple asta” 

Daniel Pancu l-a tras de mânecă pe Nico

„E normal ca Nico să fie supărat. Dar cum să plece?! Și cu cei 20.000 de oameni care au venit la meciul cu Steaua ce facem?! Cui îi lăsăm?! Pe mine nu mă interesează de CIS, CUI și toate alea… Noi am venit aici să jucăm, să promovăm și să aducem lumea pe stadion. Avem iar derby cu Steaua pe 2 iunie, în play-off. Dacă-l pierdem, ce-o să spună suporterii?! Hai să promovăm matematic și după aia rezolvăm toate lucrurile!”, a declarat Daniel Pancu, atacant Academia Rapid, la TV Digi Sport.

32 de goluri a marcat Daniel Niculae în campionatul actual, el fiind golgheterul Academiei

Sursa: gsp.ro

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required