Tricolor – AFC Rapid 7-4. Meci nebun, despărţire cu două goluri şi multe lacrimi!

AFC Rapid - steaua
Rapid 2018

Din capul locului se aştepta ca AFC Rapid să aibă un meci dificil cu locul 3, AS Tricolor. Revenind pe Coresi, unde până nu demult juca meciurile considerate acasă, echipa de lângă Podul Grant e de data asta oaspete. Nu începem prezentarea evenimentelor cu începutul, ci cu pauza, pentru că ceea ce se întâmplă e de domeniul SF. „N-am mai putut psihic, a trebuit să cer schimbare! N-am luat şapte goluri într-un meci în viaţa mea! Nici la juniori! Am fost cu toţii la pământ!”, strigă Andrei Stamate. La pauză tabela arată un incredibil… 7-1! Sunt vorbele unui portar de mare perspectivă care trăieşte umilinţa carierei.

Un nou arbitraj jenant… Din aceeaşi familie!

Greşeli de arbitraj, ghinion. Nu mai contează! Nici măcar că la 1-0, Narcis Ioniţă a egalat aşa, ca de ultimul său meci la Rapid… Cel puţin pentru moment! Urmează un val de atacuri al echipei lui Robert Georgescu şi totul pare că va decurge frumos pentru AFC. Numai că planetele se aliniază cum nu se poate mai bine pentru Tricolor, iar cifrele seci ne arată 7-1! E dureros! Nu este asta valoarea echipei! Sub nicio formă! Chiar dacă echipa e întinerită la start. La centru nu mai e Cezar Georgescu, omul care arbitrează „excelent” meciurile AFC Rapid. În schimb apare… Cristian Georgescu! Nu e vreo legătură de rudenie între ei, decât că sunt fraţi… Arbitru de lot liga 1 şi liga 2, deci bun. Măcar pe foaie… Trimis la un meci fără o miză reală. Poate că n-ar schimba nimic, dar când din trei lovituri de la 11 metri clare nu dai măcar una avem probleme.

Ioniţă, Pierre, Trică şi AFC Rapid câştigă… repriza!

Ori selecţia la primele ligi se face într-un mod nefericit, ori domnişorul a fost pus pe japcă. E discutabil. Chiar şi la unul dintre golurile celor de la Tricolor, când a trecut, senin, peste decizia asistentului de a da ofsaid! Asta se întâmplă în minutul 25, la 1-1, ca să ne înţelegem! Sigur, având în vedere scorul cu care s-a intrat la cabine, pare jenant. Numai că repriza a doua a însemnat o înghesuială în propria jumătate a echipei de pe locul 3. A se citi gazdele. Ioniţă marchează şi al doilea gol. E ultimul meci al căpitanului… Apoi Pierre şi Trică marchează la rândul lor. Se ratează în continuare mult, Tricolor e la pământ… Dar vorba aia care circula prin 1999 înainte de un Galatasaray – Milan 3-2 din Liga Campionilor… Turcii nu vor primi penalty decât dacă îi era cuiva rupt piciorul în careul oaspeţilor. Ei bine, ei s-au calificat atunci. AFC Rapid nu reuşeşte să mai marcheze. Dar, ca pentru o statistică neoficială, AFC Rapid câştigă repriza a doua cu 3-0!

Ioniţă şi-a luat adio în lacrimi de la echipă

„Cum luptă băieţii ăştia… Incredibil! Măcar unul să mai dea, să văd un final de meci de infarct!”, murmură golgheterul rapidiştilor, Cătălin Stan „Ţep” de pe margine… Fluierul final vine, toţi vişinii se strâng la centru. Antrenorul Robert Georgescu îi laudă pentru atitudinea avută în repriza a doua. Apoi îl consolează pe Narcis Ioniţă. E un moment extrem de dur… Şeptarul echipei s-a transferat la Carmen după toate umilinţele pe care le-a îndurat la AFC Rapid. Numai din dragoste pentru această echipă! Inima, sufletul şi ochii îi plâng. Dar are o carieră lungă în faţă şi trebuie să fie rezistent. Apoi lumea se strânge la o fotografie de grup. Cele câteva zâmbete sunt doar pentru aparat, „ca să nu iasă naşpa poza”… În rest, toată lumea e mohorâtă. E normal, când iei şapte goluri nu e uşor deloc. Nu e nimic, urmează şi alte meciuri. Şi vor veni şi victorii!

Iată echipa folosită de Robert Georgescu: Stamate – Căliţă, Panait, Popa, Cristofor – Munaf, Stoica – Ioniţă, Vuk, Tănase – Kana. Au mai intrat: Kremmers – Chirvase, Trică, Pierre.