Tristeţea de pe strada Veseliei. AFC Rapid – steaua 0-2

stamate Rapid - steaua, meci de fotbal
AFC Rapid - steaua. Stamate capitan

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* prin completarea adresei de email esti de acord sa-ti trimitem periodic informari cu privire la ofertele noastre si la articolele publicate pe site-ul 1923.ro
* indicates required

E o zi toridă, aproape de vară, iar un meci de fotbal necesită pauze de hidratare la mijlocul fiecărei reprize în acest moment. Pe Electromagnetica se joacă AFC Rapid – steaua, dar pentru rapidişti meciul seamănă cu unul în deplasare. Csa are cam 200 de suporteri. Chiar şi cu cântecele lor jenant de slabe îşi fac treaba aşa cum trebuie. Pentru AFC Rapid nu a venit mai nimeni. Doar prieteni, rude şi câţiva fanatici. Nu există galerie. Există însă o rafală de ploaie de vară, ce ţine vreo 20 de minute şi care aruncă inclusiv jucătorii la vestiare pentru cinci minute! Precipitaţiile sunt aşa abundente că arbitrul întrerupe meciul în minutul 38. E deja 1-0 pentru steaua, dar jocul nu arată deloc rău.

AFC Rapid – steaua 0-2, fără susţinere

O echipă neomogenizată şi fără a avea toţi jucătorii antrenaţi aşa cum trebuie dă o replică pe măsură unei clone conduse de pe margine de urletele lui Lăcătuş. Da, cam asta erau, urlete. Mai mult nu ştie. E o realitate. Un club umflat cu pompa, compus din jucători care abia ştiu să conducă mingea. Se termină 2-0, aşa că tristeţea e mare. Se putea mai mult. Dar e greu când n-ai pe cineva să te încurajeze. Poate că rapidiştii adevăraţi preferă să meargă la meciurile echipei suporterilor timişoreni sau chiar în galeria lui Dinamo decât să susţină AFC Rapid. Nu garantează nimic că o susţinere ar fi schimbat ceva din soarta deznodământului. Numai că ar fi fost frumos. Până o victorie a stelei nu face bine cuiva…

Primul unsprezece de la AFC Rapid – steaua

Consolarea e faptul că, chiar şi cu atâtea încercări, plecări şi piedici, AFC Rapid a arătat ca o echipă. Aşa că vă prezentăm primul unsprezece, dar şi oamenii care au intrat pe parcurs: Stamate – Pîrvescu, Popa, Panait, Căliţă – Samoilă, Stoica – Niculescu, Pierre, Tănase – Vuk. Au mai intrat: Croitoru, Noel, Trică, Chirvase. Formaţia a îmbrăcat, în premieră, noul echipament de la Joma. Aşa cum se poate vedea şi în imagini. Cu sigla pe piept.

Andrei Stamate, căpitan de ziua lui!

Noul căpitan al echipei este Andrei Stamate. Portar care fix în ziua meciului cu csa steaua a împlinit 22 de ani. Motiv pentru care îi urăm La Mulţi Ani rapidişti! Pentru că ştim că este unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai echipei de lângă Podul Grant. Ce cadou frumos ar fi fost măcar un punct pentru Andrei… S-a ales în schimb cu o tăietură de crampoane pe braţ… Nu e nimi, vor veni şi punctele!