Meciul csa steaua – Academia Rapid comparat cu unul de… Cupa UEFA!

Giuleşti csa steaua - Academia Rapid
O imagine cu stadionul Giuleşti care te lasă fără cuvinte de la meciul csa steaua - Academia Rapid

Petre Goge este unul dintre cei mai experimentați și valoroși fotbaliști din lotul celor de la Academia Rapid. Fotbalistul e cu gândul la meciul de sâmbătă, steaua – Academia Rapid, ora 19:45, la care e convins că vor participa mai mulți rapidiști decât steliști. Citiţi în continuare un interviu marca gsp.ro.

Petre, cum te simți înaintea unui meci la care puțini se așteptau să vină atât de mulți oameni?
Cred că intrăm în istorie cu acest meci, la câte bilete sunt vândute. Nu mă așteptam niciodată la o asemenea asistență. Știam că vor veni oameni, dar este un interes incredibil. Rivalitatea asta mare naște pasiuni nebănuite. S-a creat o aură specială în jurul acestui meci.

Ai vreo informație despre numărul de bilete vândute? 
Caut și eu să cumpăr vreo 10 bilete și nu prea mai găsesc. Din ce am înțeles mai mult de 20 și ceva de mii vor fi rapidiști. Astea sunt informațiile mele, nu știu exact. Dar așa se aude. Cred că vor fi mai mulți rapidiști.

Cum stă situația pe gazon? În tur ei păreau favoriți, acum lucrurile sunt puțin schimbate…
Noi suntem mai omogeni acum. Ei au mai făcut schimbări în iarnă. Oricum, va fi un meci foarte disputat. Echipa care va greși mai puțin va câștiga. Aici se face diferența. Nu știu dacă e cineva favorit, am încredere în echipa noastră. Vrem să facem un meci mare și la final să ne bucurăm. Noi câștigăm prin experiență, ei prin tinerețe și entuziasm. Va fi un meci frumos, cu un stadion plin, poate 50.000 de oameni.

Goge compară steaua – Academia Rapid cu un meci de Cupa UEFA!

Cum îi motivați pe cei mai puțin experimentați din lotul vostru? 
Tinerii de la noi sunt mari rapidiști. N-au nevoie de motivare suplimentară. Își doresc să prindă măcar trei minute din acest meci. Nici nu dorm bine zilele astea. Ca și noi de altfel, toți așteptăm acest meci. Avem fani frumoși, care ne vor împinge de la spate. Și în tur ai văzut ce spectacol au făcut. Și ar fi venit mai mulți, dar n-au avut loc.

Te-ai gândit că vei ajunge într-o asemenea situație. Meci de Liga a 4-a cu o asemenea încărcătură? 
Oricum atmosfera asta creată în jurul acesti meci e incredibilă. Se simte de parcă ar fi un meci de Cupa UEFA. steaua – Academia Rapid n-are nicio legătură cu Liga a 4-a. E unul dintre cele mai tari meciuri în care voi fi implicat. Ambele echipe au lot peste nivelul Ligii a 4-a, poate chiar de Liga a 2-a. Suntem toți cu gândul doar la meci. Vrem să oferim un spectacol total celor care vin să ne vadă.

Mijlocașul Rapidului a jucat și în Liga 1 și a mai trecut în cariera sa pe la formații precum Unirea Urziceni, FCM Târgu Mureș, Poli Timișoara și Universitatea Craiova.

Meciul steaua – Academia Rapid se joacă sâmbătă, 14 aprilie, 19:45, pe Arena Naţională

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required