REPORTAJ / Rapid Frumoşii Nebuni a debutat pe Giuleşti

Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului
Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Cum este duminică, ora 15, deci cam ideal pentru un meci de fotbal pe Giuleşti, nu aveam cum să ratăm acest istoric 1 aprilie. Nu, nu este păcăleală. După ce cu o zi înainte s-a jucat Academia Rapid – AFC Rapid, acum se joacă Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului cu VK Soccer. O echipă de rapidişti, care acum ceva timp ar fi vrut să îşi pună serviciile la dispoziţie pentru CS Rapid… Vremuri… Acum se joacă, în teorie pentru liga 5. În practică, e doar un amical cu suflet ţinut pe Giuleşti, fiindcă Frumoşii Nebuni au fost primiţi în competiţie abia în retur. Deci nu pot acumula puncte. Intrarea pe Giuleşti e liberă, dar programele de meci şi biletele simbolice nu au cum să nu facă cu ochiul, pentru a lăsa ceva, în schimbul lor, în cutia visurilor.

T2 a făcut o atmosferă frumoasă

Aşa se numeşte urna, frumos aranjată a organizatorilor, care are ca scop strângerea donaţiilor. La tribuna a doua este un grup compact de aproximativ 200 de oameni, care cântă fără încetare. Cu alte câteva zeci răsfiraţi prin tot stadionul. O galerie inimoasă şi plină de cântece inedite, aşa cum ne-a obişnuit T2. Poate că acele steaguri cu capete de mort nu sunt cele mai inspirate, dar având în vedere că fac parte de ceva timp din cultura lor, nu mai are rost vreo obiecţie. Atmosfera e frumoasă, chiar dacă numărul de spectatori este insignifiant comparativ cu imensitatea Giuleştiului. Vremea e perfectă pentru fotbal. La capitolul sportiv, se vede că este o echipă în formare, cu posibilităţi limitate de exprimare. Deocamdată!

Final nebun cu Rapid Frumoşii Nebuni în prim plan

Cu câţiva componenţi de viitor, dar şi cu unii care, probabil, apar pe teren, doar pentru că susţin şi altfel, cu toată înverşunarea acest proiect. Nu neapărat financiar. Poate logistic, poate organizatoric. Sunt atâtea modalităţi. Sau poate pentru că au fost acolo de la început, când ACS Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului poate nu reuşeau să închege încă un prim 11. VK Soccer, o echipă mai modestă decât cea cu care se lupta anul trecut AFC Rapid deschide din prima repriză scorul. Experienţa se vede, nervozitatea creşte. Frumoşii Nebuni nu se mulţumesc ca la debutul pe Giuleşti să piardă. Chiar dacă e vorba de un joc amical. Aşa că finalul e unul în stil giuleştean! 1-1 minutul 89, 1-2 minutul 90, 2-2 minutul 90+3! Altceva nu mai avem ce adăuga, ar fi de prisos.

Stadionul nu a fost construit ca o potcoavă…

Un rezultat echitabil şi un spectacol rezonabil pentru cei dedicaţi trup şi suflet acestui proiect. Dar şi pentru curioşii care au vrut să vadă ce se întâmplă. Articolele promoţionale decente. Proiectul promite enorm! Timpul va fi cel care ne va da toate răspunsurile de care avem nevoie!