ACTE / Situaţia financiară a AFC Rapid

prosport
Rapid Bucureşti a avut un parcurs superb în liga a 5-a

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

ProSport publică o serie de acte relevante. În ceea ce priveşte situaţia financiară în care se află în acest moment AFC Rapid. Clubul din Liga 4 care moşteneşte „Rapidului istoric“ este foarte aproape de momentul colapsului financiar. În ciuda a ceea ce susţin conducătorii acestuia. ProSport prezintă dovezi că numai către Fisc sunt datorii de peste 2,2 milioane de lei, iar ANAF a încadrat situaţia juridică a clublui la „insolvabilitate fără bunuri urmăribile“.

Documentele publicate de ProSport contrazic comunicatul AFC Rapid

Săptămâna trecută, într-un drept la replică trimis ProSport (citiţi aici), conducătorii AFC Rapid au afirmat că asociaţia n-ar fi într-o situaţie financiară disperată şi că lucrurile sunt sub control. Vă prezentăm mai jos structura detaliată a datoriilor pe care AFC Rapid le avea anul trecut, în luna iulie, către bugetul de stat. De atunci, preşedintele Horia Manoliu şi colaboratorii săi nu au plătit nimic. În mod evident, suma nu a putut decât să crească.

Datoriile pot fi contestate de îndată ce se va face audit

Datoriile AFC Rapid defalcate pe domenii. Preşedintele Manoliu spune că le va contesta după ce va face audit. De asemenea, puteţi citi şi Fişa sintetică totală a AFC Rapid, aşa cum este furnizată de ANAF. După cum se poate vedea, cei care consultă acest document sunt avertizaţi că AFC Rapid este insolvabilă, că nu are bunuri care pot fi urmărite şi că este inactivă din 23 decembrie 2014. Cu alte cuvinte, eventualii parteneri de afaceri sunt puşi în gardă de ANAF, sugerându-li-se prudenţă, mai notează ProSport. Totuşi, trebuie menţionat, că se poate ieşi din starea de insolvabilitate în momentul în care apar bunuri urmăribile şi, deci, valorificabile.

Fişa sintetică totală a AFC Rapid întocmită de ANAF

AFC Rapid va termina un sezon catastrofal cu capul sus

AFC Rapid a promovat astă-vară din Liga 5 în Liga 4, dar în acest sezon a dat semne de sufocare. Echipa navighează la mijlocul clasamentului şi e greu de crezut că va reuşi să prindă play-off-ul pentru promovarea în Liga 3. În ultimul meci, a fost învinsă de Academia Rapid cu 5-1. Sursele ProSport spun că asociaţia trăieşte literalmente de pe o zi pe alta, iar uneori echipa n-a avut unde să se antreneze din cauză că n-au fost bani pentru închirierea unor terenuri. Informaţiile obţinute de reporter vorbesc despre sacrificii serioase pe care antrenorul şi jucătorii le fac. Aceştia încercând să termine cu capul sus un sezon în care condiţiile de pregătire şi cele financiare au fost dezastruoase.