Uluitor! Cezar Georgescu s-a dat pe faţă cu steaua!

Cezar Georgescu ProSport Rapid
Cezar Georgescu la centru în meciul AFC Rapid - CS FC Dinamo, deconspirat în ProSport

ProSport scrie despre un meci uluitor. steaua a obţinut marţi o victorie controversată împotriva celor de la Progresul 2005, în Liga 4. Fotbaliştii antrenaţi de Ion Ion şi de Marius Lăcătuş au marcat primele goluri în repriza a doua. Însă după a doua reuşită gazdele au ieşit de pe teren, acuzând vehement arbitrajul. Unul dintre jucătorii de la Progresul 2005, mijlocaşul stânga Daniel Chelaru, a contactat reporterii ProSport pentru a exprima un punct de vedere cu privire la evenimentele din meciul cu Steaua. ProSport l-a contactat şi pe Marius Lăcătuş pentru un punct de vedere pe care îl puteţi citi mai jos.

ProSport scrie despre Cezar Georgescu

Reporter: Daniel, de ce aţi abandonat jocul cu Steaua?
Daniel Chelaru, Progresul 2005: Pentru că, după pauză, am văzut că arbitrul ia cam ciudat toate deciziile. A fost o primă fază la care un fundaş al nostru a scăpat mingea de sub control şi, ca să evite o fază periculoasă, a şutat în jucătorul Stelei şi mingea a ieşit în aut de poartă. Arbitrul a văzut clar, era la cinci metri de fază. Tuşierul însă, că era pe partea lui toată faza, a zis că e corner. Dar faza tare a fost că centralul, Cezar ştiu că îl cheamă (n.r. – Cezar Georgescu), întreabă tuşierul: ”Ai văzut tu ceva special?”. Bă, eşti nebun? Ce să fie special, că şi jucătorii Stelei se întorceau în propriul teren, toată lumea a văzut aut de poartă.

Aut de poartă la primul gol, talpă la al doilea!

Să înţeleg că asta a fost o primă fază discutabilă. Nu cea de la care aţi ieşit.
Nu. Au mai fost două. Cea din care s-a marcat primul gol în care un jucător al stelei şi-a făcut mingea prea lung şi a centrat după ce mingea ieşise în aut de poartă. E centrarea din care a dat Răsdan primul gol. Arbitrul de tuşă n-a ridicat steagul, deşi centralul s-a uitat la el cu coada ochiului, dar a fost acordat gol valabil. Apoi a fost o altă fază. Fundaşul nostru, Dedu îl cheamă, a vrut să dea o minge în faţă, iar jucătorul de la steaua i-a pus o talpă atât de tare încât i-a rupt gheata. Ai noştri s-au enervat pentru că arbitrul nu a dat fault. Mingea a scăpat la un stelist liber, a centrat în faţa porţii şi a fost gol. Golul de 2-0.

Arbitrul Cezar Georgescu i-a înjurat pe fotbalişti!

Şi după asta aţi ieşit de pe teren?
Atunci s-au oprit toţi şi i-am zis toţi arbitrului că a fost ”talpă”. S-au certat ei acolo, eu am plecat, nu m-am dus să mă cert cu ei. În fine, arbitrul le zicea jucătorilor noştri ”Hai, mă, veniţi! Care p**a mea mai vreţi să vă dau galben?”. Şi dădea galbene fiecărui jucător de la noi. În momentul ăla am zis să nu mai jucăm, să ieşim de pe teren.

Suporterii stelei prezenţi la meci au spus că voi aţi început să contestaţi deciziile arbitrului încă din prima repriză.
Am contestat o fază pentru că aveam un jucător care avea gura mai mare. A făcut primul lui fault, la mijlocul terenului, mai tare. A vociferat, a comentat, şi era aproape să primească un cartonaş roşu. Dar a primit doar galben. Ah, încă una. A fost atacantul nostru, Lică, care urma să îmi paseze mie, scăpam liber. Dar a fost faultat din spate şi am comentat pentru că jucătorul Stelei nu a primit cartonaş galben. Atât!

Nu vă băteau dacă nu aveau parte de ajutorul despre care vorbeşti?
Nu au avut ocazii. Poate doar Camara, a avut o fază la care a dat cu nasul în loc să dea cu capul şi să intre mingea în poartă. Atât! În rest… nu prea au avut mari ocazii.

Lăcătuş, comportament caracteristic

Nu au încercat cei de la steaua să schimbe decizia? Lăcătuş nu a discutat cu voi?
Nu. Uite, la pauză se auzea de pe teren cum Lăcătuş ţipa la jucătorii lui, cum îi înjura. După ce au dat primul gol, eram lânga banca Stelei şi am zis către ei ”ce le-aţi făcut ăstora la pauză, mă?”. Dar în spirit de glumă. Eu nu îl văzusem pe Lăcătuş, el stătea pe o altă bancă, cu preparatorii. Şi a început să mă înjure: ”Bă, băga-mi-aş!”. Şi a intrat în teren după mine, m-a înjurat. Nu credeam că e în stare să facă aşa ceva. În fine.

Deci toate lucrurile astea au dus la decizia voastră. 
Da. Şi suporterii de la steaua au văzut toate fazele astea. Ne întrebau la final de ce am ieşit de pe teren. Păi cum să joci, mă, în condiţiile astea? Când dai doar contra. Şi pe faţă! Toată lumea a văzut.

În mediul online, cei care au comentat meciul v-au acuzat că vreţi să faceţi jocurile Academiei Rapid sub o formă sau alta.
Nicio treabă! Am auzit şi eu că ne-ar fi dat ăia bani, dar nicio legătură, nicio treabă! Eu am amici pe la Academia Rapid, dar nu au zis nimic, sunt doar aberaţii.

„Academia îndoaie steaua!”

Ai jucat şi contra Academiei?
Da, am jucat!

Şi cum ţi se pare raportul de forţe?
Sincer, e diferenţă foarte mare! E mai bună Academia, îi îndoaie pe cei de la steaua, ca să zic aşa. Pasează altfel, au un stil clar de joc. Ăştia de la steaua sunt copii, dacă noi puteam să alergăm acolo, în faţă, îi prindeam şi le dădeam şi două-trei goluri. Dar nu putem, noi venim la fotbal aşa, de plăcere. Nu văd cum ar putea steaua să încurce Academia.

”Lasă că vă dau banii înapoi, săracilor”

Petrişor Dedu, fost jucător la Sportul Studenţesc şi la Victoria Brăneşti, a comentat şi el pentru ProSport evenimentele de la meciul cu Steaua. Jucător la Progresul 2005, Dedu a confirmat spusele colegului său şi a adăugat: Arbitrul a fluierat finalul jocului cu noi pe teren. Noi ne-am strâns într-un colţ, nu am ieşit pentru că suporterii Stelei erau agitaţi şi Jandarmeria nu era încă pregătită să ne protejeze. Atunci a venit Lăcătuş şi i-am zis că nu era nu era nevoie se se întâmple asta, că e diferenţă mare de valoare oricum. Iar domnul Lăcătuş mi-a zis că nu ştie dacă ne băteau, că au prins o zi proastă. A recunoscut şi el că a fost aut la primul gol şi talpă, fault clar la golul doi.

Dedu a confirmat şi comportamentul deplasat al arbitrului: Ne înjura, ne provoca. Noi facem eforturi, nu avem sponsori, punem bani să plătim baremul. Iar el ne zicea ”Lasă că vă dau banii înapoi, amărâţilor!”. M-au arbitrat şi pe mine Alexandru Tudor, Balaj, Deaconu, dar atât de multă aroganţă nu am văzut”.

Marius Lăcătuş: ”Nu mi-am înjurat fotbaliştii! Când eşti vai de capul tău, normal că vorbeşti de alţii”

Lăcătuş se face de râs şi în ProSport

Contactat de ProSport pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la declaraţiile gazdelor din meciul de marţi, Marius Lăcătuş a negat tot. Oficialul Stelei a spus că nu a emis păreri cu privire la greşelile de arbitraj: Nu am spus aşa ceva. Cum să văd eu, de pe bancă, dacă a ieşit mingea sau nu a ieşit în cealaltă parte a terenului? În niciun caz, nu!. Mai mult, legenda roş-albaştrilor a negat orice incident atât cu jucătorii Stelei, cât şi cu cei ai oaspeţilor: Am intrat după jucătorii mei, le-am spus să plece de acolo. Bine, aşa poţi să apari, ştii cum e. Mamă, ce tare sunt eu în ziar când spun ceva de Lăcătuş. Când tu eşti vai de capul tău, normal că vorbeşti de alte peresoane care au cât de cât un nume. Întrebaţi jucătorii mei dacă i-am înjurat.

Concluzia

În loc de concluzie, amintim că acest Cezar Georgescu e cel din imagine. Care a furat AFC Rapid grosolan în mai multe rânduri. Cazurile celebre fiind cu AS Tricolor 2-4 şi CS FC Dinamo 1-1. În final, Lăcătuş se autoflatează, dar minte cu neruşinare evident. Pentru că noi ştim în ce hal l-a putut înjura pe Narcis Ioniţă, căpitanul de la AFC Rapid, în meciul direct. Un puşti de numai 18 ani! Aşa că, alte comentarii nu-şi au rostul. Dar în mod cert cea mai corectă caracteristică a lui Lăcătuş este un refren celebru dedicat special lui… Mai jos sunt toate rezultatele din liga 4 Bucureşti înregistrate în etapa 18. Dar şi clasamentul la zi!

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!

1 COMENTARIU