A fost adus ca o mare speranţă de Rapid, acum a scris istorie!

Gauracs Rapid ProSport
Gauracs a venit ca o mare speranţă la Rapid. Foto ProSport

ProSport a scris despre echipa naţională a Gibraltarului. Cea care a câştigat primul meci de când a fost afiliată la Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), în 2016. Scor 1-0, cu Letonia, într-un meci amical jucat pe teren propriu. Singurul gol a fost marcat de mijlocaşul Liam Walker, în minutul 88. „O victorie fantastică”, au notat cei care se ocupă de pagina de Twitter a naţionalei Gibraltarului, care avea cota 20.00 de a câştiga acest meci, la casele de pariuri, mai notează ProSport.

Gibraltar este pe ultimul loc în calsamentul FIFA, conform ProSport

Ultima oară, Gibraltar reuşise să învingă Malta, în urmă cu aproape patru ani, tot cu 1-0, partidă care nu a contat, însă, în calendarul FIFA. De la afiliere, reprezentativa din Gibraltar pierduse toate meciurile. Afiliată la FIFA în 2016, Gibraltar ocupă ultimul loc în ierarhia forului mondial: 206, poziţie pe care o împarte cu selecţionatele din Anguilla, Bahamas, Eritrea, Somalia şi Tonga, mai explică ProSport.

Edgaras Gauracs, la Rapid în 2010, pe teren şi acum

Ştirea în sine nu ar fi avut pentru noi vreo importanţă. Numai că în naţionala Letoniei a jucat o veche cunoştinţă de-a echipei Rapid. Este vorba despre atacantul Edgars Gauracs. Adus ca o mare speranţă în 2010 în Giuleşti, la numai 22 de ani, fotbalistul nu a reuşit, din păcate, să se impună. Nu a izbutit să joace decât în şase meciuri, fără a da vreun gol. De altfel, şi în naţionala Letoniei a revenit după o pauză lungă. În prezent, el are 30 de ani şi iată că intră în istorie. Nu de partea pe care, în mod cert şi-ar fi dorit, însă aşa se scriu lucrurile.

Meciul pentru echipa care a participat în 2004 la Campionatul European de fotbal va rămânne, fără dubii, drept unul dintre cele mai ruşinoase din istorie. Cu toate că a fost numai o partidă amicală, însemnătatea rezultatului nu poate fi trecută cu vederea.