MĂRTURIE / Momente cutremurătoare în tribune provocate de jandarmi

Jandarmi
Intervenţie stângace avută de jandarmi

Momente gestionate prost de jandarmi! Meciul csa steaua – Academia 1-3 a trecut. Nu şi imaginile cu luptele dintre suporteri, cu celenteratele de la peluza sud în prim plan. Cele care au sărit la tribuna a doua, la oameni simpli, bătrâni, femei, copiii… etc. Dar acum nu este despre acei semi-umanoizi, ci despre elipsa totală de organizare. Şi cum intervenţia haotică a Jandarmeriei, de altfel total nepregătită, a provocat câteva momente dramatice. De altfel mulţi dintre suporterii de la tribuna a doua au plecat de la meci după aceste momente. Mai jos vă oferim un articol marca digi24.ro extrem de sugestiv.

Jandarmi neinspiraţi: au dat gaze lacrimogene la întâmplare

Jandarmii au evacuat câteva sute de fani, după o încăierare între galerii la Arena Națională, unde a avut loc o confruntare ca pe vremuri, între vechile rivale Rapid și Steaua, un meci considerat de risc maxim. Meciul a fost întrerupt pentru patru minute în prima repriză din cauza unor incidente între suporterii celor două formaţii, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a calma spiritele.

Nu doar scandalagii au avut de suferit din cauza intervenţiei în forţă a jandarmilor. Prinşi la mijloc între suporterii dezlănţuiţi şi jandarmii nervoşi, bătrâni, femei şi foarte mulţi copii au fost nevoiţi să părăsească de urgenţă stadionul. Suporterii îi acuză pe jandarmi că au dat dovadă de exces de zel şi că au împrăştiat gaze lacrimogene fără să le pese că în tribune, cei mai mulţi oameni din galerie, erau paşnici. Oameni în vârstă, părinţi care-şi aduseseră copiii la meci regretă, acum, că au venit la stadion.

Dialog emoţionant între o mamă care leşină şi fiul ei de 10 ani!

„Stai lângă mine, nu pleca de aici!”

„Aţi dat cu gaze lacrimogene!”

„Medic! Vino încoace, vino încoace !  Chemaţi un medic aici! Medic! Medic!”  

„Am sunat la Ambulanţă!”

„Linişteşte-te, că va fi ok! O să fie bine mami!”

„E bine copilul?”

„A leşinat femeia! Dar ce a păţit, e de la gaze?”

Final cu happy-end, dar cu multe semne de întrebare

O femeie a leşinat pe culoarul de acces spre tribuna a doua. În timp ce mai mulţi suporteri încercau să o ajute, fiul ei – un băiat ce nu pare să aibă mai mult de 10 ani – asista şocat, cu lacrimi în ochi, la întreaga scenă. Oamenii au încercat să-l liniștească pe copil și să nu-l lase să-și vadă mama întinsă la pământ. Reporterul Digi24 l-a strâns în brațe și l-a încurajat pe copil: „Liniștește-te, mami va fi bine”Norocul femeii a fost că în apropiere se afla și un medic, care i-a acordat primul ajutor până la sosirea paramedicilor. După aceste incidente, mai mult de jumătate dintre oamenii care au venit la stadion au plecat acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ