Mircea Lucescu le dă clasă lui Mourinho şi Guardiola!

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu a antrenat Rapid

Mircea Lucescu este pe o poziţie incredibilă în topul all time al antrenorilor! Şi nu sunt cifre goale, pentru că vorbim de numărul trofeelor câştigate. Pep Guardiola a câștigat trei titluri cu trei echipe din țări diferite, după ce Manchester City a câștigat al 5-lea titlu din istoria clubului, duminică. În urma înfrângerii lui Manchester United, acasă, cu West Brom, scor 0-1. Dacă titlul obținut de PSG l-a urcat pe Dani Alves pe treapta cea mai înaltă a fotbaliștilor cei mai titrați din lume, reuşita din Premier League l-a ajutat pe Guardiola să devină al șaselea cel mai titrat antrenor din lume. Cu 23 de trofee câștigate în carieră, scrie digisport.ro.

Guardiola vine tare din spate

Pentru Pep este al doilea trofeu la cârma lui Manchester City, după Cupa Ligii adjudecată în fața lui Arsenal, cu 3-0. De asemenea, Guardiola a câștigat trei Supercupe ale Spaniei cu Barcelona şi două Supercupe ale Europei. Iar cu Bayern Munchen a câștigat o Supercupa Europei. Catalanul are acum șansa să câștige și Supercupa Angliei (FA Community Shield). Cu Barca și Bayern, Guardiola a mai câștigat și trei Supercupe ale Europei.  Guardiola este primul antrenor spaniol care a câștigat un titlu în Anglia. Mai mult, în cele nouă sezoane petrecute până acum la cârma Barcelonei, lui Bayern și lui Manchester City, Guardiola a ratat numai de două ori titlul. În sezoanele 2011-2012 (Barcelona) și 2016-2017 (Manchester City).

Mircea Lucescu este cel mai titrat antrenor aflat în activitate

Un aspect foarte important este faptul că în topul celor mai titrați antrenori din lume se află și românul Mircea Lucescu, 32 de trofee. Care îl urmează pe scoțianul Alex Ferguson, cu 49 de trofee. Podiumul este completat de Valeri Lobanovski, cu 30 de trofee. Practic, Il Luce, este cel mai titrat antrenor aflat în activitate! Şi singurul care îl depăşeşte la general este, detaşat, legendarul Sir Alex Ferguson. Practic, pe lista de 32 de trofee pe care Mircea Lucescu le-a câştigat se află şi cele luate alături de Rapid. Cupa în 1998, titlul şi Supercupa în 1999.

Mircea Lucescu este cel mai titrat antrenor în activitate!
   Mircea Lucescu este cel mai titrat antrenor în activitate!

14 trofee a câştigat Guardiola cu Barcelona în 4 ani: 3 titluri de campion al Spaniei, 2 Cupe ale Regelui, 3 Supercupe ale Spaniei, 2 Ligi ale Campionilor, 2 Supercupe ale Europei şi 2 Campionate Mondiale ale Cluburilor.

7 trofee a câştigat Guardiola cu Bayern în 3 ani: 3 titluri de campion, 2 Cupe ale Germaniei, o Supercupa a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor.

15 trofee a câștigat Guardiola în cariera de fotbalist la FC Bracelona.

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

Vrei si tu una? Apasa AICI