INFO / AFC Asalt – Academia Rapid, un meci special

Academia Rapid derby
Academia Rapid are derby

Academia Rapid își continuă drumul spre Liga 3 și mai are cinci meciuri de disputat până la finalul sezonului regulat. Dacă sâmbătă, de la ora 19:30 a învins pe Progresul Spartac II cu 7-0, de acum atenţia este canalizată pe următoarea partidă. Astfel, s-a stabilit și data desfășurării meciului cu paznicii de la AFC Asalt. Acesta va avea loc miercuri, 25 aprilie 2018, de la ora 17:00, pe stadionul Electromagnetica. Atunci Academia Rapid va întâlni ocupanta locului 4, una dintre echipele cu șanse foarte mari să meargă în play-off, notează site-ul oficial al grupării susţinute moral de Primăria Sectorului 1.

Academia Rapid – Asalt 7-1 în tur

În tur, în etapa a X-a, Academia Rapid a învins-o pe Asalt, cu 7-1, prin golurile marcate de Bădiță, Goge (2), Duriță, D. Niculae (2) și Pancu. Din păcate, aproape sigur, partida se va disputa fără spectatori, anunţă aceeaşi sursă. Iar aici intervine o problemă cu două tăişuri. Aşa cum am scris deja, conducerea Asalt aştepta un răspuns din partea omologilor academicieni până pe 7 aprilie. În sensul că gazdele aşteptau ca Academia Rapid să achite în avans 1.000 de bilete, a 30 de lei bucata, invocând costurile de organizare ale partidei. Sigur, la prima vedere este un preţ imens. Numai că Asalt practică astfel de lucruri. În plus fiecare are dreptul să îşi bugeteze cheltuielile aşa cum consideră.

1.000 de suporteri, floare la ureche să strângi

Din ştirea de mai sus realizăm că, probabil, Academia Rapid nu s-a conformat. Dacă pretenţiile Asaltului sunt, oarecum, exagerate, nici echipa lui Nico şi Pancu nu poate fi absolvită de o nouă mostră de management defectuos. Practic, prin a nu fi de acord cu acest protocol, oficialii oaspeţilor nu au încredere în suporteri! În sensul că, mai ales după ce cu csa steaua au fost, în deplasare, peste 25.000, 1.000 cu Asalt ar fi un fleac, realistic vorbind. Mai ales că vorbim despre o deplasare grea. E drept, să revinzi biletele cu 30 de lei, adică preţul la care le-ai luat, nu e uşor. Mai ales că e un preţ mare şi pentru Liga 1, având în vedere cultura fotbalistică de la noi.

Cade Academia la înţelegere cu Asalt?

Poate sunt totuşi câteva sute care ar fi fost dispuşi să dea acest preţ, echivalentul a două pachete de ţigări, pentru a ajuta Academia Rapid să obţină o nouă victorie. Cu alte cuvinte, conducerea Academiei, în cazul în care nu cade la un numitor comun cu cea a lui Asalt va fi complice la disputarea meciului cu porţile închise. Şi, practic, ar interzice dreptul suporterilor care îşi doresc să vadă meciul live. Sigur, un acord poate însemna şi altceva diferit de solicitarea paznicilor. Aşteptăm cu interes soluţionarea acestui subiect!