Diverse

FOTO / Primul meci al lui Narcis Ioniţă departe de Rapid

Narcis Ioniţă a făcut o mutare istorică. La mijlocul anilor 40, doi dintre cei mai importanţi jucători ai lui Carmen, Bazil Marian şi Valentin Stănescu, plecau la Locomotiva. Aşa cum se numea atunci Rapid. Asta pentru că echipa industriaşului Mociorniţă era făcută praf şi pulbere de regim. Cei doi au sfârşit prin a deveni două dintre marile legenede ale clubului din Giuleşti. La 70 distanţă, în 2017, Carmen renaşte. Fiind reînfiinţată şi de descendenţi ai sus-numitului. Până se vor reglementa toate aspectele legate de succesiunea faţă de clubul înfiinţat în 1937 şi, mai ales, cum a fost primită echipa direct în liga 4, pe noi ne interesează esenţa. Narcis Ioniţă a urmat, oarecum, în sens invers, parcursul lui Bazil Marian şi a lui Valentin Stănescu.

Cifre excelente pentru Narcis Ioniţă la AFC Rapid

Din capul locului menţionăm că trebuie respectate proporţiile. Atunci vorbeam de două cluburi care se băteau la supremaţie în fotbalul românesc. Acum discutăm despre două entităţi de liga 4. Care, probabil, nu vor promova mai sus. Narcis Ioniţă, ajuns la 18 ani, a jucat la seniori doar la AFC Rapid. Aproape 50 de meciuri şi a marcat undeva la 36 de goluri. Cifrele sunt mai puţin importante. Nu a avut contract de profesionist până acum, ceea ce Carmen i-a oferit. I-a dat posibilitatea să fie legitimat la un club unde condiţiile sunt normale. Cât de normale pot fi la liga 4. La numai câteva zile după ce fostul căpitan al AFC Rapid a dat două goluri în înfrângerea 4-7 cu AS Tricolor, el a debutat pentru noua sa echipă.

Nu a ieşit cum ar fi fost frumos pentru Carmen

Şi-a şters lacrimile ce curgeau pe sinteticul de la Coresi, şi-a luat tricoul roşu-negru pe el şi a debutat direct în derby-ul cu CS FC Dinamo. O luptă de gherilă pentru play-off. Destinul a făcut ca această înfruntare să fie tocmai împotriva fostului său coleg de la AFC Rapid, Cătălin Stan. În fapt, un duel între primii doi golgheteri ai echipei din Giuleşti. Amândoi plecaţi după meciul cu Tricolor şi care acum s-au duelat direct. Nu a ieşit bine pentru Narcis, fiindcă oaspeţii au bătut cu 1-0 şi se apropie mai mult de play-off. Însă ceea ce contează pentru noi e că el a debutat la Carmen. Motiv pentru care vă oferim şi aceste imagini în care se vede clar spiritul de luptător al puştiului de numai 18 ani. Cel care are un viitor frumos în fotbal. Şi căruia îi dorim din vară să îl vedem la liga 2!

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.