Daniel Niculae, un gest minunat pentru normalitatea lui!

Daniel Niculae
Momentul în care Daniel Niculae scoate copilul din zona de conflict

Academia Rapid a câștigat derby-ul Ligii a 4-a, 3-1 cu csa steaua, după un meci plin de incidente între fani. În timpul bătăilor dintre fanii celor două echipe, Daniel Niculae a ajutat un copil fan steaua să iasă din zona periculoasă. Atacantul de 35 de ani s-a dus în fața fanilor steliști. Apoi a luat din tribună un copil pentru a-l feri din calea fanilor violenți. Ulterior, un steward a preluat copilul. Iar acesta a fost dus într-o zonă sigură, împreună cu mama lui, scrie gsp.ro.

Imaginea de mai sus vorbeşte de la sine… Mai multe cadre puteţi găsi în link-ul ataşat sursei de unde am preluat această poveste. Chiar dacă gestul este unul normal, suntem convinşi că puţini l-ar fi observat în locul lui Daniel Niculae. Probabil şi mai puţini l-ar fi făcut.

Respect maxim pentru Daniel Niculae! Luaţi aminte!

Nu au lipsit imaginile dramatice de la meci, în care alţi copii au fost evacuaţi din stadion din diverse cauze în timpul conflictelor. Loviţi, involuntar sau nu, afectaţi de gaze lacrimogene, voluntar sau nu. Cert este că Daniel Niculae, golgheterul şi preşedintele Academie Rapid a dat dovadă de o umanitate şi de un curaj exemplare. Prin simplul fapt că a zbughit-o spre zona stelistă, acolo unde nu puţine celenterate i-ar fi putut crea probleme serioase de ordin fizic.

Imaginea trebuie să fie un reper pentru fotbalul românesc şi pentru un astfel de meci şi o astfel de rivalitate. Iar cei care iniţiază conflicte fizice în tribune poate se vor gândi pe viitor că nu doar burdihanele lor şi bicepşii plini de vergeturi sunt la bătaie. Ci şi genul acesta de fani inocenţi. Unul, de data asta, a avut şansa să fie salvat de Nico. Alţii au rămas, probabil, cu traume care îi vor face să revină cu greu pe un stadion…

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required