Dan Tudorache face anunţul: „Nu vom da bani Academiei, nu ne permite legea!”

Primăria Dan Tudorache ProSport Mircea Lucescu
Dan Tudorache alături de Mircea Lucescu. ProSport a făcut anunţul

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, spune că a renunțat la finanțarea directă a Academiei Rapid, din cauză că echipa nu a putut fi preluată de primărie. Edilul va susține totuși indirect echipa din Liga a 4-a, prin crearea unei baze de antrenament. „Baza Pro Rapid este la Ministerul Transporturilor din 2004 și este în paragină. Acolo a fost baza de antrenament a echipei Rapid. Solicit baza de un an și jumătate. Mă duc la Guvern, pe capul lor, știți că trebuie să semneze miniștrii transferul. Aici vrem să facem o baza sportivă pentru locuitorii din zonă. Copiii din zona respectivă să nu mai bată mingea pe stradă. În zona respectivă sunt trei terenuri de tenis, trei terenuri de fotbal cu iarbă până la jumătate de metru, iar zilele trecute erau unii care tăiau tribuna și luau fier. Sper ca până la urmă să ajungă la primărie această bază”, anunță Dan Tudorache pentru HotNews, citat de gsp.ro.

Dan Tudorache vrea să transforme Pro Rapid în loc de joacă

Edilul Sectorului 1 spune că până acum Primăria n-a dat niciun ban către echipa de fotbal Academia Rapid: „Primăria Sector 1 nu a dat până acum niciun ban pentru finanțarea Academiei Rapid. Noi vrem să finanțăm Academia Rapid punând o bază sportivă la dispoziția echipei și a cetățenilor din zonă. Noua teorie a noastră este să băgăm bani în baze sportive. Noi nu vom finanța echipa. Mie mi se pare normal ca primărie să finanțezi o echipă sportivă doar prin baze sportive, și așa vom face. Noi vom aloca până la 30 la sută, iar banii vor merge doar pentru baza sportivă, nu vom da bani la salarii. Banii pentru salariile la această echipă vor veni de la ceilalți acționari și sponsori. Nu ne permite legea. Va fi un SA, nu un ONG. Noi vom folosi pentru oamenii din zonă baza Pro Rapid, acolo vom investi și vom reabilita baza. Acum nu mai poate să mă critice nimeni.

CITEȘTE ȘI  Buzău - FC Rapid 1923 0-0, meci modest. Dominată de un jucător de 40 ani...

Legea invocată din nou

„Legea nu îmi permite să dau bani pe salarii decât dacă iau clubul la primărie. Am încercat să-l luăm, dar am înțeles că este interesat și primarul de la Sectorul 6, Gabriel Mutu. Și cred că fără echipa de fotbal tot clubul va ajunge la Primărie. Va fi predat de la Ministerul Transporturilor, primarul și-a anunțat intenția”, a încheiat primarul Sectorului 1 pentru sursa citată. De acum urmăriţi 1923.ro pentru a afla cum decurg lucrurile pentru preluarea bazei sportive de la Pro Rapid. Şi, mai ales, când va avea acces Academia Rapid la aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ