Fabulos! 25.000 euro taxa pentru play-off la liga 4?! Meci plin de nereguli

Liga 4
Meci incredibil în Liga 4

Situaţie şocantă în liga 4! Gazdele de la CS FC Dinamo și-a pregătit bine strategia pentru meciul cu AFC Asalt și au reușit să câștige confruntarea cu scorul de 2-1. Elevii lui Marin Dragnea au deschis scorul în prima repriză și au intrat în avantaj la pauză. După reluare, AFC Asalt a restabilit egalitatea, însă echipa lui Cezar Cojocariu nu s-a bucurat prea mult. Asta deoarece la faza următoare gazdele au reușit să revină în avantaj. În ciuda ocaziilor consemnate la ambele porți, până în ultimele secvențe ale jocului, golul din minutul 56 a fost decisiv.

Teren fără tribune!

Chiar dacă AFC Asalt a plecat învinsă de pe teren, în mod normal, ar trebui să câștige partida la masa verde. Înainte de începerea jocului, oaspeții au înregistrat o contestație în raportul de joc cu privire la organizarea de către gazde a meciului din Liga 4, etapa a 22-a, pe un stadion NEOMOLOGABIL. Conform condițiilor de participare în Liga 4 impuse de AMFB. Care-i povestea? CS FC Dinamo și-a disputat până acum meciurile de acasă pe terenul sintetic, care dispune de o tribună. Pentru meciul cu AFC Asalt a fost pregătită o surpriză. În coluziune cu persoane din departamentul Competiții al AMFB, CS FC Dinamo a organizat meciul pe terenul de antrenament Piți Varga. Acest teren nu dispune de tribune, spectatorii fiind nevoiți să atârne ca rufele întinse la uscat de gradenele și pereții Velodromului. Aflate la aproximativ 15-20 de metri distanță.

Intervenţia SMURD sabotată!!!

Condițiile de siguranță, dacă pot fi numite așa, sunt precare. Fiarele tribunei sunt ruginite de peste 20 de ani. Orice înțepătură sau zgârietură te poate îmbogăți cu un tetanos de toată frumusețea. Aici este vorba de lipsă de respect pentru spectatori, rudele jucătorilor și oficialii echipei vizitatoare. Mai mult, Velodromul este utilizat ca Heliport pentru Ambulanța SMURD, care transportă pacienți pentru Spitalul de Urgență Floreasca. Fără nicio urmă de îndoială, piloții SMURD sunt profesioniști desăvârșiți! Însă aceștia nu pot controla elementele în mișcare, respectiv cele două rotoare, dacă apare o problemă mecanică gravă. Mai mult, aterizarea pe Velodrom nu prea respectă procedura, mai ales că la înălțimea rotorului principal, la o distanță de aproximativ 15-20 de metri, se află grupuri de persoane.

Elicopterul chiar a aterizat în timpul meciului!

În repriza secundă, spectatorii meciului de fotbal dintre CS FC Dinamo – AFC Asalt s-au aflat în această situație. Ambulanța SMURD a aterizat în imediata lor vecinătate și apoi, după preluarea pacientului, a decolat într-un zgomot asurzitor. Personal, chiar dacă între elicopter și mine se afla tribuna Velodromului, am preferat să mă deplasez, pentru orice eventualitate, către poarta apărată de Mina. Şi m-am poziționat în spatele unui catarg gros din țeavă metalică. Poate fi considerată o precauție exagerată, însă mai bine așa decât să apar în filmulețe pe Youtube găurit de o bucată de metal. Nu doar spectatorii au fost în apropierea elicopterului, ci și câțiva cicliști care își făceau antrenamentul. Dar care și-au întrerupt activitatea pe toată perioada prezenței aparatului de zbor în Velodrom.

Erau trei terenuri omologate în imediata apropiere

În concluzie, CS FC Dinamo a organizat meciul cu AFC Asalt pe un teren neomologabil pentru Liga 4 și fără să asigure siguranța spectatorilor. În aceste condiții, nici nu mai era necesară contestația introdusă la începutul meciului de AFC Asalt. Sesizarea trebuia introdusă, din oficiu, fie de Departamentul Competiții, fie de Secretarul General al AMFB, Claudiu Baboia. Organizarea meciului pe terenul de antrenament reprezintă și o totală lipsă de respect. În condițiile în care la doar câțiva pași se aflau trei stadioane disponibile, vineri între orele 14.00 și 16.00, care îndeplinesc condițiile de omologare pentru Liga 4: Dinamo Central, Dinamo sintetic și Dinamo Victoria.

Taxă uriaşă pentru participarea în play-off-ul din liga 4!

Însă, nu ne așteptăm la o decizie regulamentară în acest caz, deoarece la Comisia de Disciplină a AMFB președinte este un avocat care și-a permis să ateste Procesul-Verbal falsificat al Adunării Generale a AMFB din 14 decembrie 2017, faptă pentru care va trebui să răspundă. Falsul a fost realizat și cu semnătura Secretarului General al CS FC Dinamo, Eftimescu Constantin. Mai mult, uzurpatorii de funcții de la AMFB au o relație privilegiată cu CS FC Dinamo, pe care o doresc neapărat în play-off din motive oneroase. La începutul campionatului taxa de participare în play-off era de 3.000 lei. Ulterior a crescut la 7.000 lei, iar la începutul returului a ajuns la 12.000 lei. Acum se vorbește de 10.000 lei/meci/echipă și, după ce calculele vor fi actualizate, e posibil ca taxa să fie stabilită la 25.000 euro/meci/echipă.

Se joacă Asalt – Academia Rapid în… parcarea Iris?

Sloganul sub care se desfășoară această competiție, teoretic, sportivă este: “La AMFB doar cine are bani poate să ridice pretenții la titlul de campioană!” Dar dacă decizia Comisiei va fi într-adevăr una neregulamentară, atunci AFC Asalt va avea liber să organizeze meciurile de acasă, inclusiv cele cu Academia Rapid și CSA Steaua, pe orice teren din București, precum Electroaparataj, Frăția, Viitorul sau, chiar mai bine, pe Victoria CFR sau în parcarea Iris închiriată și de CSA Steaua anul trecut. Dacă se poate pentru unii, atunci e voie pentru toți. Cu tot respectul!

Sursa: liga4.com

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required