VIDEO / Momente memorabile cu Rică Răducanu din 1999!

Rică Răducanu
Rică Răducanu

În 1999, Rapid a luat campionatul după 32 de ani! O bucurie imensă, la care a contribuit şi Rică Răducanu. Pe atunci în staff-ul lui Mircea Lucescu. Câteva luni mai târziu, imensul portar din istoria Grantului a făcut spectacol în platoul Ligii Campionilor. Invitat de Florin Călinescu cu ocazia meciului Chelsea – Galatasaray 1-0 în platou, Rică Răducanu a făcut spectacol, în stilul său caracteristic. Au trecut aproape două decenii de atunci, însă Rică este inconfundabil!

Rică Răducanu, invitat într-un sezon istoric al Ligii Campionilor

A fost prima ediţie a Ligii Campionilor cu format care a implicat 32 de echipe! Aşa că putem spune că vorbim despre un moment istoric. Dacă vrei să auzi poveştile lui Rică Răducanu te invităm să dai play. În mod cert n-o să pierzi timpul aiurea! Ai cu ce te delecta. Pentru că unul dintre cei mai mari fotbalişti pe care Rapid i-a avut în istoria sa nu ştie, pur şi simplu, să fie banal! În platou a fost prezent şi Cristi Minculescu. Celebrul solist al formaţiei Iris şi un înfocat suporter al Universităţii Craiova!

De la Juventus Torino la Skonto Riga

Ca notă informativă, pentru că Rapid tot câştigase campionatul în acel sezon, trebuie spus că echipa vişinie nu s-a descurcat grozav. Mai exact, chiar şi cu Mircea Lucescu pe bancă, giuleştenii s-au poticnit în al doilea tur preliminar. După 3-3 şi 1-2 cu letonii de la Skonto Riga. Cu 32 de ani înaintea acestui episod, acelaşi Rică Răducanu apăra poarta Rapidului în Cupa Campionilor Europeni. Într-o dublă uriaşă cu marele Juventus Torino. De la al cărei meci tur v-am redat chiar aici imagini extrem de rare.

Câteva ponturi înainte să urmăriţi acest video: preţul uriaş al unei Dacii în anii ’60, care erau salariile jucătorilor, dar şi primele de joc! Ca bonus, află şi ce primă a primit fiecare rapidist pentru titlul din 1967. Banii erau mai puţin de 10 la sută din valoarea unei Dacii!

LĂSAȚI UN MESAJ