IMPORTANT / Victorie în Cupa României pentru Rapid!

rapid rapidiști spirit
Rapid, rapidiști şi istoria! Spirit!

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Veşti minunate pentru Rapid! La Bascov, în județul Argeș, au avut loc întrecerile contând pentru Cupa României la haltere pentru juniori I, sub 20 de ani. La fete, categoria de greutate 63 de kilograme, Maria Luana Grigoriu a reușit rezultate excelente. Ea s-a impus cu 88 de kilograme la smuls și 112 la aruncat. Totalul de 200 de kilograme este un rezultat dătător de speranțe pentru halterofila noastră, în perspectiva Campionatelor Europene și Mondiale la care urmează să participe.

Paul Ioniţă a ieşit pe locul 2

La băieți, categoria +105 kilograme, Paul Ioniță s-a clasat pe locul secund cu performanțe de 100 de kilograme la smuls, 145 de kilograme la aruncat și cumul de 245 de kilograme la total. Ambii sportivi au obținut, după această participare, calificarea la etapa finală a Campionatelor Naționale de juniori I. Cei doi se pregătesc la CS Rapid București sub îndrumarea antrenorilor Pavel Rugea și Marius Ulăreanu, scrie clubulrapid.ro. Veşti frumoase vin şi dinspre secţia de polo feminin a clubului de lângă Podul Grant.

CS Rapid este pe podium la polo junioare

Echipa feminină de polo CS Rapid București a reușit un turneu foarte bun, în aceste zile, la Bazinul ”Tolea Grințescu-Dinamo”. Elevele antrenorului Eduard Rusu au disputat cel de-al doilea turneu al Campionatului Național de junioare, rezultatele fiind următoarele:

  • 6-5 cu Dinamo București;
  • 16-3 cu H2o Tg. Mureș;
  • 18-3 cu Torpi Tg. Mureș;
  • 4-10 cu CSS 1 București;
  •  19-1 cu Unirea Alba Iulia;
  • 14-7 cu Crișul Oradea.

Grație acestor cinci succese, rapidistele și-au consolidat poziția a treia în clasament, cu un total de 24 de puncte. Ele trebuie să confirme poziția pe podium, Crișul Oradea fiind la trei lungimi distanță în spate, în ultimul turneu din calendarul Campionatului Național de junioare, care va avea loc în luna aprilie.

Comportament bun pentru echipa de popice

În fine, vorbim puţin şi despre echipa de popice. Pentru că şi fetele de aici au avut o evoluţie apreciată. La Arena de popice Conpet Ploiești a avut loc ultima etapă a Campionatului Național feminin pe echipe, la popice tineret. Echipa Rapid București, pregătită de către Vasilica Pometcu, a disputat o partidă cu Conpet Ploiești, pierdută cu scorul de 2818-2750. Scorul echipei noastre este unul mai bun decât la precedentele runde. Evoluție bună au avut Maria Enescu și Denisa Marin, ambele cu câte 486 de popice doborâte. Lor li s-a adăugat tânăra de doar 14 ani, Cristina Popescu, cu un scor personal de 484 de puncte. Cu această etapă s-a încheiat sezonul regulat al competiției. În luna aprilie, la Cluj, va avea loc play-off-ul, însă se va intra cu punctajul acumulat în sezonul regulat, așa că șansele fetelor noastre la o medalie sunt foarte mici.