REMEMBER / 19 ani fără Mario Bugeanu…

Mario Bugeanu
19 ani fără Mario Bugeanu

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

Site-ul oficial al Academiei Rapid aminteşte despre un moment extrem de trist… În urmă cu 19 ani, pe data de 22 martie 1999, când rapidiștii se pregăteau să câștige cel de-al doilea titlu de campioni din istorie, o tragedie fără margini lovea toata suflarea alb-vișinie. Unul dintre copiii Giuleștiului, Mario Bugeanu, avea să sfârșească alături de prietena sa, Mirela, în garaj. Intoxicați cu monoxidul de carbon emanat de țeava de eșapament a mașinii în care se aflau. Avea numai 24 de ani și un întreg viitor înainte… Însă destinul a ales să-l ia de lângă noi.

Mario Bugeanu a fost coleg cu Mihai Iosif la juniori

Mario a fost junior la Rapid, unde a fost coleg cu Mihai Iosif, actualul antrenor de la Academia Rapid. La echipa mare a debutat pe 28 septembrie 1996, într-o victorie, la Constanța, 1-0, cu Farul. În prima ligă, pentru Rapid, a jucat 27 de jocuri, înscriind două goluri, unu la Galați (1-1, Oțelul) și un gol în victoria cu Foresta, 3-0, în 1998, când giuleștenii au pierdut titlul în ultima etapă. Bugeanu a marcat și două goluri în Europa, în victoria, 4-2, cu Odra Wodzislaw, din Cupa Intertoto, în 1997. A jucat în tricoul alb-vișiniu până în 1999, când a fost împrumutat de către Mircea Lucescu la Gloria Bistrița. Un palmares destul de consistent pentru acea perioadă de vârf…

Momentul sfâşietor de la înmormântarea tânărului de 24 de ani

Bugeanu a fost înmormântat la cimitirul Giulești II, iar din sicriul purtat pe umeri de Șumudică, Bolohan, Măldărășanu, Stanciu, Mutică și Bratu nu au lipsit fularul și tricoul clubului ce l-a crescut și pe care l-a iubit, Rapid. Un moment emoţionant atunci, ca şi acum. Nu există rapidist care să uite plecarea acestui om. Chiar dacă nu a fost o legendă a Rapidului, asta s-a întâmplat şi din cauza destinului avut. Un copil al Giuleştiului, care putea avea un viitor strălucit. Dumnezeu să te ierte, Mario!