ANALIZĂ / Rapid, planul B şi răspunsurile mult aşteptate

Rapid
Brandul Rapid

Instanţele judecătoreşti din România au refuzat pentru a treia oară acordarea personalităţii juridice entităţii AS Academia Rapid. Pentru că, aşa cum scriem de luni bune, nu există posibilitatea ca acest club să aibă în denumire Rapid Bucureşti. Pentru că deja există Rapid Bucureşti! Dincolo de această polemică deja expirată, trecem la nivelul următor. Preşedintele Daniel Niculae a postat pe pagina de Facebook personală un mini-comunicat în care spunea că speră să aibă răspunsurile pentru suporteri săptămâna viitoare! Nu, Nico, aceste răspunsuri trebuiau să fie bătute în cuie încă de la începutul proiectului! Noi totuşi le aşteptăm, pentru că suntem curioşi dacă există măcar vreo virgulă diferită faţă de tot ceea ce scriem noi de la începutul proiectului Academia Rapid.

Burcă vorbeşte de planul B, dar habar n-are care este

Aproape simultan însă, managerul de proiect al echipei susţinute moral de Primăria Sectorului 1, Ovidiu Burcă a fost invitat să vorbească într-un… live pe Facebook. Treacă, meargă, numai că exprimarea lui şi „siguranţa” cu care a vorbit ne face să ne întrebăm pe bune ce caută acest om aici. Când este evident ca luna plină că Daniel Pancu sau Daniel Niculae sunt mult peste nivelul lui. În sfârşit, chestiuni legate de bucătăria lor internă. Pentru exterior însă este posibilitatea existenţei unui plan B. De care, evident, Burcă habar n-are. În sensul că nimic nu este bătut în cuie. Sigur, probabil se iau în calcul diverse ipoteze pentru că Academia nu poate obţine personalitate juridică. Aşa că ne gândim şi noi, mai în glumă, mai în serios, care ar fi acelea.

Conform regulamentului, Tricolor este cea mai bună variantă

Cea mai plauzibilă, de departe, este cea a unei fuziuni cu AS Tricolor. Conform regulamentelor, AS Tricolor este favorită la promovare. Din punct de vedere legal, în acest moment, primele patru echipe eligibile pentru play-off şi pentru liga 3 sunt, în ordine: AS Tricolor, Asalt, AFC Rapid şi Comprest! După cum se ştie, csa steaua, Academia Rapid, CS FC Dinamo şi Carmen au fost primite direct în liga 4 şi, pe lângă alte neajunsuri, e clar că mai ales primele trei, care acum sunt pe loc de play-off, vor fi contestate. În acelaşi timp, Tricolor este mai mult decât un partener pentru Academia Rapid. Ar fi greu de crezut altceva, având în vedere că unul dintre oamenii care îl ajută pe Ovidiu Burcă la Academia, Andrei Nicolescu este jucător activ la locul 2 din liga 4 Bucureşti. Mai mult, însuşi Burcă a jucat la Tricolor în sezonul trecut!

Podul Grant, Atelierele Griviţa, Avântul Prăbuşirea…

Aşa că este absurd să nu se poată încropi un parteneriat la disperare. Tricolor e în regulă cu totul şi, mai mult, am scris şi în vară despre această posibilitate. Sigur, întrebarea principală este, dacă se va ajunge acolo, cum se va numi entitatea pentru a avea legătură cu… Rapid? Dacă intri pe forumurile de rapidişti te ia capul. Vezi nume precum Podul Grant, Atelierele Griviţa sau chiar Avântul Prăbuşirea. Că doar aşa a zis Pancu. Evident, în disperare de cauză… Mergând mai departe, pe aceste principii, am putea sugera să se numească M**esteaua. Deşi totuşi în cazul ăsta e posibil să aibă de furcă cu Talpan, cum are şi Gigi Becali. Revenind un pic la realitate, sperăm că denumirile de mai sus sunt doar produsul imaginaţiei foarte bogate pe care unii o au. Nu chestii luate serios în calcul de „top-managementul” Academiei Rapid. Cu toate că n-ar fi chiar aşa de mirare nici asta…

AFC + Academia + FNG = Rapid!

Rapid fără numele Rapid nu are cum să existe! La fel cum un Rapid puternic fără AFC Rapid este exclus. La fel de adevărat este că nici AFC Rapid fără părţile implicate la Academia Rapid şi Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului nu poate revendica suveranitate absolută. Corect, istoric vorbind, AFC Rapid este fundamentul. Lucru atestat şi de Justiţie. Dar fotbalul este făcut pentru suporteri, aşa că o echipă, mai ales ca Rapidul, fără susţinerea lor, nu poate fi completă. Dialogul nu există şi asta este cel mai trist. Mai ales că el trebuie să fie ferm şi să vină din partea celor puternici şi bogaţi care, chipurile, vor să salveze spiritul Rapidului. Din păcate, momentan, şi gramatica limbii române este extrem de complicată, aşa că până la săvârşirea unei unificări rapidiste calea pare trasată de la plus la minus infinit…

Aboneaza-te pentru a primi gratuit o colectie de cantece pentru RAPID

* indicates required

2 COMENTARII

 1. Foarte greu de previzionat ceva cu privire la unificarea celor trei entitati Rapid. Cu suporterii cred ca ar fi mai usor. Chiar daca acum sunt putin rataciti, cred ca vor gasi calea spre reconciliere. Referitor la entitatile Rapid, AFC-ul si Academia poate, dar T2 nu cred, pt ca ei si-au ales un drum spre o tinta in care cred si pana acum merge.
  Am mai scris aici, daca una dintre echipe va reusi sa iasa in fata cu rezultate si promovari succesive, apele se vor limpezi. Atunci se va putea spune ca Rapidul a renascut. Acum este o lupta oarba, care din pacate include si fratii rapidisti.
  FZR!

 2. Din pct meu de vedere este exclusa orice unificare din foarte multe motive , nu mai vorbesc de cel juridic , dar ganditi-va la conducerile celor 3 echipe implicate , sunt 3 antrenori, sunt 3 loturi de jucatori deci in principiu ar trebuii reziliate contractele membrilor a 2 cluburi cu totul. Este o nebunie totala.
  Daca suporterii se pot unifica mai usor avand loc in Giulesti cu totii nu se poate spune aleas lucru de echipele tehnice si de conducere si a jucatorilor.
  Planul B , eu cred ca se refera la retragerea din campionat cu diminuarea pierderilor care si asa sunt colosale nemaipunand in discutie si faptul ca toti cei care au bagat bani in Academie isi vor vrea banii inapoi.
  Dar la capitolul asta Academia sta cel mai bine pentru ca neavand personalitate juridica practic nu ai pe cine da in judecata.